Galerii: Lennuväljal algas kiirendushooaeg

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Möödunud laupäeval avati Kiltsi lennuväljal drifti- ja kiirendushooaeg üritusega Avalaks 2015.

Võistlusel oli niii Moskvich 27151 kui ka Soomest kohale tulnud dragster. Iga autojuht sai end ja oma autot proovile panna veerand miili kiirenduses.

Mitteametlikel andmetel oli sõidu kiireim auto Mitsubishi IX, mis saavutas aja 11,43 sekundit. Aeglaseim auto sõitis veerand miili 17,4 sekundiga. Kiirendusvõistlusest võttis osa ligi sada autot ja suurim kiirus, mis saavutati, oli 234km/h.

Väiksemal platsil oli driftitrenn, kus näitasid oma oskusi ligi 20 erinevat autot. Nende hulgas ka 2013 aasta Eesti meister Taavi Toomara BMW 2002 ja Haapsalu oma driftitiim Haapsalu Drift Osakond kirju 3 seeria BMWga.

Meeldiva laupäevase võistluspäeva katkestas kulupõleng kahe raja vahel, mis sai arvasti alguse mõnest hooletust külastajast. Tänu kohal olnud päästetiimile ja kohale tulnud päästerühmale saadi tulele kiiresti piir pandud ja keegi vigastada ei saanud.

Kiiremale mehele ja naisele anti auhinnad ja üritus lõppes Burnout kuninga välja selgitamisega, kus osaleiad põletasid rehve kuni lõhkemiseni.

Fotod: Tõnis Muuga

kiirendus lennuväljal (1) kiirendus lennuväljal (2) kiirendus lennuväljal (3) kiirendus lennuväljal (4) kiirendus lennuväljal (5) kiirendus lennuväljal (6) kiirendus lennuväljal (7) kiirendus lennuväljal (8) kiirendus lennuväljal (9) kiirendus lennuväljal (10) kiirendus lennuväljal (11) kiirendus lennuväljal (12) kiirendus lennuväljal (13) kiirendus lennuväljal (14) kiirendus lennuväljal (15)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
joosep
8 aastat tagasi

Minu teada sõitis seal kaks haapsalu autot,nii see kirju kui ka must HDO kleepsuga.

kulla külamees
8 aastat tagasi

co2 pole kahjulik(süsihappegaas), vaid co on kahjulik,niiet ei saa su probleemist aru. Co2’st kõigil poogen, niiet tasuks ennem asjad selgeks teha, kui tuled midagi seletama

Külamees
8 aastat tagasi

Kui palju seal ka seda co2 emiteeritakse?Ja meie tavaliikleja seisab EL häbipostis,sest auto võtab paarkumment grammi üle keskmise.