Ungru lossist saab kinosaal

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

ungru  Margus Laanemets

Täna õhtul näeb Ungru lossi juures Mario Bava 1960. aasta filmi „Saatana mask”.

„Ma arvan, et Ungru lossivaremed ja Haapsalu õudusfilmide festival on suhteliselt sarnase imagoga, mõlemad on sellise müstilise atmosfääriga kaetud nähtused,” ütles Haapsalu õudusfilmide festivali programmi koostaja Helmut Jänes.

Jänese sõnul on film mugandus Nikolai Gogoli raamatust „Vii” ja nii nagu Ungru lossiga kaasnev legend nii räägib ka see omamoodi legendi nõiast, kes keskajal Moldaavias põletati ja kes 200 aastat hiljem ärkab ellu ja hakkab otsima oma kunagist armastust.

„Õudust on vähe, pigem gootilikku fantaasiat,” ütles Jänes.

Ungru lossi juurde mahub filmi vaatama 50–60 inimest, kes viiakse bussiga Haapsalust kohapeale ja tuuakse ka tagasi. Filmi nägemiseks tuleb loovutada kolm eurot, bussisõit on tasuta. Enne filmi räägib legende ja juhatab filmi sisse Mart Sander.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
7 aastat tagasi

Süda on kurb,et see ilus hoone on sellises seisus varemetes.Oh leiduks mingi imeline võimalus,et keegi suudaks selle taastada!

Onu August
8 aastat tagasi

Ja kas toimus siis nimetatud üritus? Kas sellest ka midagi lugeda oleks, sooviks muljeid kuulda.