Lasteaiajuhataja sai Haapsalu Linnamajanduse ASi nõukogu liikmeks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riima VelbreHaapsalu linnavalitsus kutsus Haapsalu Linnamajanduse aktsiaseltsi nõukogu liikme kohalt tagasi asendusliikmena riigikokku pääsenud Jaanus Karilaiu.

Karilaiu asemel otsustati kolmeks aastaks nõukokku valida lasteaia Tareke juhataja Riima Velbre (pildil).

Haapsalu linnavalitsuse korraldus jõustub 1. mail.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kahjule
8 aastat tagasi

See on siis sulselge töö juristidele kui on mingi must äri aga mis puutub Linnamajanduse läbipaistvatesse teenustesse, siis ärge ajage naerma. Seal ei paista ükski asi läbi.

Kahjule
8 aastat tagasi

Ei tunne ma kedagi Velbret, aga küsin – miks Velbre peaks omama kogemusi majahalduse teemadel? Tal on erastatud korter, ta on ühisuse liige ja ootab, et majahaldur pakub talle kvaliteetselt ja hinnalt läbipaistvat teenust. Kui Linnamajanduse AS ostis linnalt (!!!!!) maja Lihula mnt 3 (oli vist seesugune number), kas ta siis küsis oma lepingupartneritelt (ühisustelt/ühistutelt) selle musta äri (???) kohta nõusolekut? Ei küsinud loomulikult. Naljamehed kihistavad naerda – miks pidasid küsima? Kas ei olnud tegu sellega, et linnavalitsus ja ettevõtte nõukogu tahtlikult petuskeemiga hiilisid riigimaksudest kõrvale? Või ma eksin?

Kahju
8 aastat tagasi

et kompetentseid inimesi ei valita vaid ustavaid kaasakoogutajaid. Ei ole kuulnud, et pr. Velbrel oleks mingeid kogemusi majahalduse teemadel. Tegelikult jagan mõtet, et mingit nõukogu nii väikestel firmadel nagu Linnamajandus ja Linnahooldus küll vaja ei ole. Selleks ju juhatajad ongi.
Ainult täiendav rahakulu, mis tuleb maksumaksja taskust.

Velbre
8 aastat tagasi

pole küll mingi asjatundja aga ju oli erakond sobilik, ja ega Vare mingit nõu nagunii kuulda ei võta. Linnamajandus pole üldse millestki ilma suure rahata huvitatud tegema, kuigi inimesed maksavad ju haldusteenust ja raamatupidamisteenust.See asutus tuleks üldse uutesse kätesse anda , sest nende ahnus ja ülbus on läinud üle piiri.

?
8 aastat tagasi
Reply to  Velbre

polegi mingi asjatunja. Aga ilmselt on erakonna jaoks kasulikku tööd teinud ja sai palgale natuke lisa.

Velbrele
8 aastat tagasi
Reply to  Velbre

See asutus lõpetab kindlasti tegevuse, kui praegustest korteriühisustest saavad korteriühistud ja need juriidilised isikud hakkavad ükskord ka oma raha lugema ning kas korraldavad ise raamatupidamise- ja haldusteenust või ostavad seesugust teenust odavamalt pakkujalt. Linnamajanduse AS on sotsialistliku ajajärgu jäänuk, mida linn kramplikult omakasupüüdlikult elus püüab hoida.

...
8 aastat tagasi

pikanäpumehed tahavad saada linnamajanduse ASist oma noosi, aga õnneks seda ei erastata:) piuksuge palju tahate.

Johannes Tuhk
8 aastat tagasi

Isikuvabadus on olla loll. Kuid rumalusel on samuti hind ja mitte väike.
Iga ASi põhikirja esimene rida on eesmärk-teenida kasumit. Korteriühistu esmaseks kohustuseks on hoolitseda ühise omandi korrapärase majandamise eest.(Riigikohtu otsus 3-2-1-76-04) Piiratud ressurssidega maksimaalne tulem. Ja nii ongi/selge vastuolu.
…. oled õigel teel, vaid järeldused on liialdatud. Saaks kuidagi kontakti?

pahalasele
8 aastat tagasi

Ära mängi tobu. Küsi oma sõpradelt, kes elavad ühisustes või ühistutes ja kui neid maju haldavad erinevad haldurid, siis näed juba seal märgatavat hinnavahet. Julgen ka arvata, et Linnamajanduse AS võttis pangalaenu, et linnale kinni maksta oma maja eest, mida keegi kõrge hinna eest osta ei tahtnud (isegi Saareväli ja Pojad) ning nüüd maksavad selle arvatavasti kinni hallatavate ühisuste korteriomanikud. Või ma eksin?

...
8 aastat tagasi

kle pahalane – miks see kasulik linnale on? miks see ASile kasulik on? tigedus pimestab?

...
8 aastat tagasi

Linna korteriühisused ja ühistud võiksid kokku koonduda ning moodustada midagi korteriomanike liidu taolist: Liidu juhtorganisse aga koondataks korteriomanikest oma ala spetsialistid, kes ohjeldaks ka suurel määral tänase Linnamajnduse AS-i monopoli paljude hinnakomponentide kehtestamisel. Liidu tegevuspõld oleks väga lai. Võtke või korteriomanike õppepäevade korraldamine, mis võiksid harida korteriomanikke väga paljudes küsimustes. Arvan, et suurem osa korteriomanikke elab ikka jätkuvalt infosulus ja linnavalitsusele ning Linnamajanduse AS-ile on see täna kasulik.

Minni
8 aastat tagasi

Sama arvamus: käsi peseb kätt.