Lääne maavalitsus ja Väinamere Liinid kaotasid ka ringkonnakohtus

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tallinna ringkonnakohus jättis täna pärastlõunal rahuldamata Lääne maavalitsuse ja Väinamere Liinide kaebuse, mis taotles riigihangete vaidlustuskomisjoni 9. jaanuari ja Tallinna halduskohtu 6. märtsi otsuse tühistamist.

Mullu novembris kuulutas Lääne maavalitsus riigihanke võitjaks Väinamere Liinid, sest nende pakkumus oli Kihnu Veeteede omast kaks korda odavam.

Kihnu Veeteed vaidlustas maavalitsuse otsuse riigihangete vaidlustuskomisjonis ja sai sealt õiguse. Kihnu Veeteede hinnangul pidanuks maavalitsus Väinamere Liinide pakkumuse tagasi lükkama, sest see oli põhjendamatult madal ja selle rahaga ei ole võimalik osutada nõutavat teenust.

Vaidlustuskomisjon tühistaski Lääne maavanema korralduse. Selle järel pöördusid Tallinna halduskohtusse Lääne maavalitsus ja Väinamere Liinid, nõudes vaidlustuskomisjoni otsuse tühistamist, kuid kaotasid protsessi. Halduskohus jäi samale seisukohale kui riigihangete vaidlustuskomisjon: maavalitsuses pidanuks kontrollima, kas Väinamere Liinide kaks korda odavam hind on põhjendatud või on tegemist alapakkumusega.

Tallinna ringkonnakohus jättis Väinamere Liinide ja Lääne maavalitsuse menetluskulu nende kanda, selgitas otsust ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Otsus on jõustumata, seda võib vaidlustada 4. maini.
„Otsus tuli alles tund aega tagasi, pole jõudnud seda analüüsida,” ei osanud maavalitsuse õigusnõunik Roger Uusmaa edasikaebamise kohta midagi öelda.

Kui Lääne maavalitsus ja Väinamere Liinid ringkonnakohtu otsuse vaidlustavad, ei saa uus parvlaev Ormsö 1. maist liinile minna ja operaatorina jätkab vaidluse lõpuni praegune reeder Kihnu Veeteed.

Maavalitsus on juba varem pikendanud selle aasta lõpuni liiniveolepingut Kihnu Veeteedega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments