Pühapäeval tähistatakse Lihulas naiskodukaitse ja veteranide päeva

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Lõuna-Läänemaa jaoskonna naiskodukaitsjad tähistavad pühapäeval, 26. aprillil koos kaitseliidu Lihula üksikkompanii ja kodutütardega naiskodukaitse ja veteranide päeva.

Pühapäeva keskpäevaks kogunetakse Lihula mõisa, mille juurest algab liilia-jalutuskäik Vabadussõja mälestussamba juurde. Mälestatakse nõukogude võimu repressioonides hukkunud naiskodukaitsjaid ja missioonidel oma elu andnud veterane.

„Mälestame kõiki, kes on Eesti vabariigi eest oma elu andud,” ütles naiskodukaitse Lõuna-Läänemaa jaoskonna juht Kaja Lotman.

Et naiskodukaitse sümbol on valge liilia, juhib liilia-jalutuskäik tähelepanu, et oleksime ausad ja puhta südamega, ütles Lotman. Vabadussõja ausamba juurde minnakse seepärast, et selle püstitamisel on kaasa löönud ka naiskodukaitsjad, kogudes selleks annetusi.

Mälestushetke järel minnakse tagasi mõisa, kus on kaetud kohvilaud. Kell 14 annab mõisa saalis kontserdi Lihula meeskoor. Müüakse sinilillemärke, veteranide toetuseks saab teha annetusi.

Lotmani sõnul on hommikupoolikul mõisas koos Lõuna-Läänemaa ajalooklubi, kus räägitakse Saaremaa mässust. Mälestuspäevale on oodatud nii ajaloohuvilised kui ka kõik, kes neid kaht mälestuspäeva tähistada soovivad.

Lõuna-Läänemaa jaoskond moodustati mullu sügisel ja seepärast korraldatakse mälestuspäeva esimest korda. Lotman lootis, et sellest saab ilus traditsioon.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
8 aastat tagasi

Kes mäletab, siis Lihulas on veteranide park ka…