Martna volikogu valis täna alatiste komisjonide juhid

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Martna vallavolikogu uus koosseis valis täna alatiste komisjonide juhid ja terves koosseisus revisjonikomisjoni.

Kultuuri- ja sporditöö komisjoni esimeheks valiti volikogu esimees Indrek Urbas, aseesimeheks sai Eevi Rätsep. Mõlemad esindavad IRLi nimekirja.

Haridus- ja hoolekandekomisjoni esimeheks sai Ene Pallas, aseesimeheks Halja Veersalu. Mõlemad kandideerisid volikokku valimisliidu Koostöö nimekirjas.

Majandus- ja eelarvekomisjon juhib Ene Pallas, aseesimees on Marika Ütsik (IRL).

Alatine komisjon peab olema vähemalt kolmeliikmeline, selgitas volikogu aseesimees Ene Pallas. Komisjoni esimehed esitavad ülejäänud liikmed volikogu järgmisele istungile kinnitamiseks.

Kolmeliikmelise revisjonikomisjoni esimeheks valis volikogu Halja Veersalu valimisliidust Koostöö, aseesimeheks sai Indrek Urbas ja liikmeks Eevi Rätsep.

Volikogu järgmisel istungil tuleb päevakorrale eelarve arutelu. Uue istungi aega ei ole veel määratud.

Martna vallavolikogu eelmine koosseis pidi laiali minema, sest ei suutnud 1. aprilliks vastu võtta eelarvet. Volikogu uus koosseis kogunes esimesele istungile eelmisel teisipäeval. Siis valiti volikogu esimeheks Indrek Urbas ja aseesimeheks Ene Pallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
isik
8 aastat tagasi

Mis mõttes peab vald toetama õppimist? igaüks ikka õpib oma jaoks tegin seda ise pea 40 aastat tagasi ning olen veendunud,et on neid tänagi,kes sellisel arusaamisel.Lõpetasin ka edukalt. Muide ei kallanud mind keegi ei kiituse ega aurahadega üle isegi vanemate poolt ei tulnud kiidusõnu. Aga olen õnnelik täna oma saavutuste üle ja ei süüdista ka kedagi .Olen arusaamisel,et kõik,mis teen teen ise enda hüvanguks ja jagub ka teistele. Aga saan aru,et siin Martnas ollakse ainult saama peal väljas ja peamine on see,et vallavanem peab andma. Vallavanem peab varsti ka sinusuguse tagumikku pühkima hakkama. Ei ole ka sellepoolt,et joomislebelisi ja töötuid… Loe rohkem »

Martnast
8 aastat tagasi
Reply to  isik

Nagu ma kirjutasin “Loomulikult on iseenda haridus (eelkõige haritus) igaühe enda teha ja enda asi”. See vist tähendabki, et igaüks õpib iseenda jaoks? Vald, kes otseselt toetab õpinguid, on Vormsi. Ning gümnaasiumi medaliga lõpetamisel on väga paljudes valdades aurahad/toetused (Vormsi, Lääne-Nigula, Anija….). Anija vallas saab hõbemedaliga lõpetaja 150€ ja kuldmedaliga 200€. See oleks väga hea stardikapital ülikooliõpinguteks, kus võib juba ühiselamu maksumuseks olla koos kommunaalidega pea 110€ kuus. Ja nagu ma veel kirjutasin, et “Asi on pigem suhtumises kui rahas.”- oleks kena, kui valla töötaja oleks OMA valla edukatest lõpetajatest (tegelikult ka spordis ja muudes valdkondades edukatest inimestest) teadlik, parimal… Loe rohkem »

Martnast
8 aastat tagasi

Eks see haridus jääbki madalaks, kui vald ei toeta õppimist. Miski peab ikka valesti olema meie imehea vallavanema Tiiu Aaviku töös, või mis? Jaa, loomulikult on gümnaasiumis käijatel võimalus saada bussipiletite raha tagasi, kui nad ise küsima lähevad- superluks ju, valla toele võib loota…Haa-haa! Rääkimata sellest, et valla töötajad ei ole isegi mitte kursis sellega, kas meie oma pisikeses vallas on äkki mõni veidigi edukam õpilane. Tõsi, inimene, kes elab Martna vallas ja on vähemalt kesk(eri)hariduse saanud, on ju niigi tubli, milleks siis kedagi eraldi tähele panna… Tuletan veel meelde, et see aasta lõpetab Martna valla elanikest vähemalt üks (kuuldavasti… Loe rohkem »

isik
8 aastat tagasi

Muide kohalik töötu ehk maksabki omad maksud,aga maksupetis ei maksa oma makse! Tean vallavanemat,kes on 20+ aastat istunud oma ametipostil nii,et 5 on selle kõrval sisse elamise aeg. Ja mis moodi elatakse mujal? Inimesed on ettevõtlikumad,korrastavad oma elukohti siin vallas käivitub kodaniku algatus ainult ,siis kui rahakott ees silkab. Kui just nüüd seda haridustaset puudutada,siis haridustase pole veel andnud haritusetaset. Need on ikka kaks erinevat taset!!!!!! Aga kui just panna täna tähele meie volikogu esimehe haridustaset,siis on selles tasemes väikesed kahtlused ja kõhklused.Väga lihtne näide on ju eelarve mis pole tänaseks vastuvõetud? Miks eelarvesse soovib sisse kirjutada volikogu esimees raha… Loe rohkem »

elanik
8 aastat tagasi

Nüüd ütleks ka,tule taevas appi.Inimesed,kes te vallavanemat kaitsete.Ta on juba väga pikalt paigal istunud ja kui vaadata nüüd Martna valla arengut ja elu Martna vallas,siis see on ju katastroof ning kiiresti peab midagi muutuma.Liikuge Eestimaa peal ringi ja vaadake kuidas mujal elatakse.Rahvas kolib ära,suured majad on tühjad ja vald on neid tühjasid kortereid nõus müüma ainult ulmesummade eest.las parem seisavad tühjad või jagatakse kohalikele töötutele,kes ka makse ei maksa.Võib ju juhtuda,et valda kolib mõni ettevõtlik ja tark inimene,kes vallavanemal ja tema kampanjonil võimu käest ja vaiba jalge alt tõmbab.Aga ega te eriti kurta ju saa,kuna lugesime ju eelnevalt just elanike… Loe rohkem »

isik
8 aastat tagasi

Tegelikult pole soovi midagi muuta olnudki lihtsalt oli vaja vallavanemale anda õppetundi,aga kas see on Martna vallaelanikkonna suhtes väärikas käitumine?
On selge,et mõne mehe ego ei kandnud eelmist koosseisu välja ja nüüd,siis annab vallavanemale selle koosseisuga litaka tagasi.Jällegi tekib küsimus kas endast lugupidav mees nii käitub?
See on juba halenaljaks olukord.
Valan teise sitaga üle arvestamata sellega,et hakkan ise haisema ja siis leidub veel neid kellele meeldib see hais.

jep
9 aastat tagasi

Jõudu ,jaksu kriisist ülesaamisel-aega võtab,aga asja saab….

2.kodanik
9 aastat tagasi

Kuuldavasti on IRL-l plaan moodustada täiesti uus komisjon – Olukorra Organiseerimise Komisjon. Seepärast ei võetud positsioone sisse olemasolevates.

Ullike
9 aastat tagasi

Kas keegi suudab aru saada, miks pärast uue volikogu kooseisu moodustamist ja sellega võimupositsioonide muutmist volikogus, anti opositsioonile kätte enamus komisjonidest? Mis siis nüüd vallas muutub ja kas taheti üldse midagi muuta?

sinilill
9 aastat tagasi

Reservfond ei ole enam eelarves kohustuslik, minu andmetel vähemalt.Selle puudumisel tulebki teha eelarves muudatusi ja leida ressursid, et olla vajadusel valmis väljamakseks.

Blond jüri ott
9 aastat tagasi

Mille jaoks siis valla eelarves reservfond on?