Lõuna-Läänemaa Jalgpallipoisid võitsid FC Flora Cupi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lõuna-Läänemaa JKLõuna-Läänemaa JK poisid koos treener Jaanus Getreuga. Foto: erakogu

Tallinnas Eesti Jalgpalli Liidu sisehallis toimus 2003 aastal sündinud poistele Jalgpalliklubi FC Flora noorteturniir "Rõõm Jalgpallist". Kuna peatselt on algamas Eesti noorte meistrivõistlused, siis kõigi turniiril osalenud kümne klubi esmaseks eesmärgiks oli saada korraliku tasemega võistlus ja palju mängupraktikat.

Kõike seda sama läksid turniirist hankima ka Lõuna-Läänemaa JK noored jalgpallurid. See oli lihtsalt hädavajalik, sest meie noored, erinevalt teistest klubidest, tulid turniirile otse saalitreeningute pealt. Meie klubil lihtsalt puuduvad võimalused kasutada varakevadisteks treeninguteks õues kunstmuruväljakut.

Turniir toimus noortemõõtudega väljakul 40X60 meetrit ja platsil oli korraga seitse väljakumängijat ja väravavaht

Fantastiline alagrupifaas

Lõuna-Läänemaa jalgpallipoisid olid alagrupimängudeks väga hästi valmis. Ennem igat uut mängu said poisid juhised ja peale igat mängu vaatasime koos kohtumise üle. Analüüsisime ja arutasime, tegime ära põhjaliku töö. Kõik poisid said ka võrdselt mänguaega. Sellisest turniirist, üliheades tingimustes, mida korraldajad pakkusid, tulebki maksimaalne välja pigistada. Meie noored tundisd rõõmu jalgpallist ja näitasid talvega saavutatud arengut.

Turniiri reglement oli konkreetne-Kui soovid jõuda finaali, pead alagrupi ka võitma. Poolfinaale ei peetud, seega libastuda ei tohtinud. Meie noortel, kelle turniiri eesmärk oli eelkõige mängupraktika saamine ja suure väljakuga harjumine, kasvas aga iga mänguga ka eduisu. Alagrupis alistati kõik vastased. Kuusalu JK Kalev 1:0, Tallinna FC Flora 2004 koguni 8:0, Tallinna Nõmme United 3:0 ja FCF Pantrid 3:0!! Täisedu alagrupis tähendas finaali.

Tuline finaal Jõhvi FC Lokomotiiviga

Finaalvastaseks tuli lõunaläänlastele väga kvaliteetne Jõhvi FC Lokomotiiv. Finaal oli tuline ja kohati ka jõuline. Lõuna-Läänemaa JK küll domineeris mängu, kuid vastaste teravad vasturünnakud tekitasid meie kaitsjatele mõningaid probleeme. Siiski suutsime ilusa kombinatsiooni tulemusel 1:0 juhtima minna, värav Virgo Vallikult. Vastased suutsid õige pea viigistada. Kuid kolm minutit ennem mängu lõppu oli taas Virgo Vallik see kes oma koduklubi värava lõi, seekord oli see võiduväravaks.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi oli võitnud korraliku tasemega kevadturniiri!! Kolmanda koha mängus võitis Tallinna Kalev 1:0 Kuusalu JK Kalevi.

Lõuna-Läänemaa JK: Mart Mikiveer, Kardo Roosma, Siim Urb, Randy Põld, Marten Põld, Henry Põld, Markus Sõber, Andero Polberg, Mario Reks, Henri Kivisalu, Virgo Vallik, Mihkel Sibul, Indrek Kivisalu. Treener Jaanus Getreu. Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi esindavad Lihula Gümnaasiumi ja Virtsu Kooli lapsed.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Leelo
8 aastat tagasi

Väga tublid spordipoisid ja treener! Palju, palju õnne!

Lihtsalt
8 aastat tagasi

suurepärane!