Haapsalu sotsiaalmajas korraldatakse järgmisel teisipäeval ajaloopäev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaitseliidu perepäev Lihulas 033 (1280x853)Relvade tutvustus Kaitseliidu Lihula perepäeval Lihulas mullu detsembris. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeval, 21. aprillil sotsiaalmajas toimuval ajaloopäeval tutvustatakse Haapsalu Vabadussamba ajalugu, räägitakse Kaitseliidu taasloomisest ning demonstreeritakse relvi ja varustust.

„Kui tavaliselt on meil enamus sotsiaalmaja eakamaid külastajaid naised, siis see üritus võiks erilist huvi pakkuda ka meestele – kohale tulevad mehised tegelased kaitseliidust, räägivad meie ajaloost ja näitavad varustust. Seda võiks tore olla koos lapselapsega vaadata ja kuulata“ arvas Haapsalu Sotsiaalmaja juhataja Serli Küünarpuu.

„Vanaisad ja vanaemad – võtke kaasa lapselaps ning tulge 21. aprillil algusega kell 12 Haapsalu sotsiaalmajja ühiselt loenguid kuulama ja tegutsema,“ lisas Küünarpuu.

Ajaloopäeval tutvustatakse Haapsalu Vabadussamba lugu pildis ja sõnas. Haapsalu sotsiaalmaja kohvikus avatakse näitus „Haapsalu Vabadussõja mälestussammas vanadel fotodel“. Näituse avab taastatud Vabadussambale 16. septembril 1994 nurgakivi asetanud Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

90 aastat tagasi esimest korda avatud Vabadussõja mälestussamba loost teeb ülevaate näituse koostaja ja Kaitseliidu Lääne maleva tegevliige Heiki Magnus.

Haapsalu linna algkooli lapsed esinevad vahepalaks naljaluuletustega, millega osalesid ka etluskonkursil „Nalja nabani“.

„Kaitseliidu teine loeng on samuti ajas tagasi – Lääne maleva taassünd Läänemaal“, ütles Kaitseliidu Lääne maleva liige ja kauaaegne malevapealik major Arnold Juhans.

Kaitseliidu Lääne malev toob välja ka relva- ja varustuse näituse ning avatud on Kaitseliidu ja Naiskodukaitse infolauad.

Päev lõpetatakse kohvilaua ja väikese tagasisidega muljetest ja mõtetest.

Ajaloopäeva korraldavad Haapsalu sotsiaalmaja, Kaitseliidu Lääne malev, Haapsalu pensionäride ühendus ja Haapsalu linna algkool.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments