Väinamere laevaliinid lähevad 15. aprillist tihedamale kevadgraafikule

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu sadam (6) urmas lauriVirtsu sadam. Foto: Urmas Lauri

Alates kolmapäevast, 15. aprillist hakkab kolmel Väinamere laevaliinil kehtima tihedam kevadine sõidugraafik, mis toob reiside täiendust ja väikesed muudatused.

Rohuküla-Heltermaa liinil toimuvad põhigraafikus väljumised taas iga kolme tunni järel.

Juba kolmandat hooaega on 15. aprillist aastavahetuseni reiside väljumisajad Hiiumaa liinil 3-tunnise põhigraafikuga, kus väljumiste vahed vastassadamatest on vaid poolteist tundi, varasema 2h asemel. Erandiks on varahommikused reisid Heltermaalt, mis toimuvad kahetunnise intervalliga. Talvel on keeruliste ilmaolude ootuses sõidugraafik veidi erinev ülejäänud aastast, et tagada reiside täpne väljumine ka jää oludes.

Kevadgraafikus toimub nädalas 86 väljumist talvise 80 asemel, reisid lisanduvad reedele üks ring ja pühapäevale kaks ringi. Järgmine graafiku täienemine toimub 26. mail, siis lisandub veel iganädalaselt 28 väljumist, mis teeb nädalas kokku 114 reisi liinil.

Kuivastu-Virtsu liinil kehtib suuremal osal päevast 35-minutiline graafik.

Kevadgraafikusse lisandub kokku 24 reisi nädalas, mis pikendab 35 minutilise sõiduplaani kehtivust päeva ulatuses. Tihedam graafik rakendub nüüd vahemikus kell 10:50 Kuivastust kuni kell 18:45 Virtsust, reedeti lõpeb 35-minutiline graafik kell 21:05 reisiga Virtsust. Muudel aegadel kehtib endiselt 1:10 graafik.

Triigi-Sõru liinil on nüüd reisid iga päev.

Tänavu algab kahe saare vahelisel liinil igapäevane sõiduplaan poolteist nädalat varem kui eelmisel kevadel. Talvel toimuvad reisid vaid neljal päeval nädalalas. Võrreldes eelmise aastaga on kevadgraafiku väljumisaegades mõned muudatused. Varasemalte aastatel toimus kevadgraafikule üleminekul ka õhtuste reisiaegade muutus hilisemaks. Seekord jäävad õhtused reisiajad endiselt Sõrult 17:30 ja Triigist 19:00 nii nagu talvel ja reedeti on õhtused reisid jätkuvalt Sõrult 15:30 ja Triigist 17:00, mis on samuti erinev mullusest.

Juhime veelkord ka tähelepanu, et Triigi-Sõru liini piletite etteostu mahtudes toimus aastavahetusest samuti suurem ümberkorraldus. Laeva tekipinnast müüakse sõidukite e-piletitena nüüd välja vähemalt 90 liinimeetrit, üldjärjekorrale jääb alla 40 liinimeetri, mis on olenevalt e-piletiga sõidukite laiusest mitte enam kui 7-8 sõiduautot. Eelmüügipiletite suurem maht tagab kindlustunde reisile pääsemiseks suuremale hulgale sõidukiga reisijatele.

Muudatused on paindlikult tehtud erinevate osapoolte ettepanekute koondamise tulemusena ja ühisel kokkuleppel.

Täpsed reisigraafikud iga päeva kohta on nutirakenduses Tuulelaevad ja e-pileti ostukalendris www.tuulelaevad.ee .

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments