Martna vallavanema umbusaldamine on endiselt õhus

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tiiu AavikMartna vallavanem Tiiu Aavik. Foto: Arvo Tarmula

Martna volikogu IRLi liikmed võivad uuesti üles võtta vallavanema Tiiu Aaviku umbusaldamise.

Volikogu eelmise koosseisu viimasel istungil märtsi lõpus esitas volikogu opositsioonis olev IRL umbusaldusavalduse vallavanemale Tiiu Aavikule, tekitades sellega pretsedendi terves Eestis.

Varem ei ole Eestis veel juhtunud, et volikogu peab täies koosseisus tagasi astuma ja samas jääb üles ka umbusaldusavaldus.

Vallasekretär Kaie Talving ütles, et konsulteeris selles küsimuses asjatundjatega ja sai vastuseks, et sellel kohal on seaduses auk. Et pole ka vastavat kohtupraktikat, võib nüüd käituda mitut moodi.

Seadus ütleb, et vallavanema umbusaldusavaldust arutab volikogu oma järgmisel istungil. Praegu seda teha ei saa, sest volikogu peab valima esimesel koosolekul esimehe ja aseesimehe. Muid küsimusi ei ole ette nähtud.

Umbusaldusavaldust saaks volikogu arutada järgmisel istungil. Küsimus on, kas kehtib vana avaldus või tuleb teha uus.

„Nii et kui IRLi nimekiri tahab vallavanema umbusaldamise lõpuni viia, tuleb neil teha uus avaldus ja panna see hääletusele,” selgitas Talving. ”Samas poleks ka vale, kui otsustatakse järgmisel istungil eelmise avaldusega edasi minna.”
IRLi kohalik liider ja umbusaldusavalduse algataja Arvo Ninn ütles, et tema hinnangul eelmine umbusaldusavaldus ei kehti, sest neid isikuid ei ole enam volikogus.

„Eelduste kohaselt esitatakse uus umbusaldusavaldus,” ütles Ninn.

Ninn ütles, et mingid mõtted vallavanema kandidaadi kohta on, aga enne kui pole jõujooned volikogus selgunud,ei tahtnud ta seda teemat täpsustada.

Enda kandideerimise Ninn välistas.

„Mina kindlasti mitte, ma ei ole sellele mõelnudki,” ütles Ninn. „Parem aitaksin kaasa elule vallas.”

„Mina ei oska vallavanema umbusaldamise kohta muud öelda kui et selle küsimusega on aega,” ütles EKRE nimekirjas volikokku kandideerinud Toomas Merila.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaminaka
8 aastat tagasi

Hei irw,Sa maga välja,siis saad aru,mis toimub.

irw
8 aastat tagasi

vana või mitte.selles pole küsimus.Esiteks ei tea veel meie kes see uus on. Ja kas ta ka tõesti tuleb.Mina loodan. Aavik on igand.Hoiab kohta ja raiskab valla raha.Samamoodi eksisteerib vallas mittevajalike ametikohtasid.Need tekkisid uuesti nn valavanema ajal.Miks on vaja maksta nii kõrget palka vallas.miks on vaja üldse seda hoonet seal.25 tuhhi aastas et kütta seda.Pluss makstakse kallist liisingut selle bussi eest.Makstakse ka sõit kinni. Aga kui miskit küsid neilt,siis vastuseks.POLE RAHA. Aga eks nn valavanem poeb nüüd kõigile.kellele võimalik. Et saaks aga edasi sulgida siin.

jaminaka
8 aastat tagasi

Kuule irw,sa ole vist soe,pole see uus midagi parem,teada puha,kes sellele kohale trügib.Merila on vana inimene ja hästi ei saa aru,mis toimub,parem olgu vait.

irw
8 aastat tagasi
Reply to  jaminaka

keda sa tarkur siis arvad uus olevat kui see tuleb ????

irw
8 aastat tagasi

Mis siin ikka toimub, vallavanem saab kinga.Lõpuks.Kas uus on hullem ei tea keegi. Kindel aga on. Ta on parem.

kapsik
8 aastat tagasi

Artur Alliksaar, 1923-1966 ( luuletaja)
Oleme tilisevad
kuljused mastide vahel,
hõiskaval narridelaeval,
laeval, mis kihutab hukku.

Kevadised aiatööd on alanud. Tunnen, et käes on aeg kus tahaks ilma labidata häbi pärast maa alla kaevuda! Mis toimub meie vallas???

Rõude rasvas
8 aastat tagasi

on Tiiu poolt.