Risti lükkas Nõva korvpallitroonilt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 25

Kaks aastat on Nõva meeskond kandnud Läänemaa meistri tiitlit, kuid sel aastal rebiti see nõvakatel käest. Risti võitis Rannarootsi Läänemaa meistrivõistluste finaalmängus pühapäeval Wiedemanni spordihoones Nõva meeskonda seitsmeteistkümne punktiga.

Finaalmäng algas närviliselt. Risti soovis näpata Nõvalt meistritiitli ja Nõva tahtis hoida enda positsiooni Läänemaa meistritena. Võidutahe oli mõlema meeskonna mängijatele näkku kirjutatud.

Kolm neljandiku tribüünidest oli täis tulihingelisi fänne. Tribüünid jagunesid kaheks leeriks – lärmakateks roheliste särkidega Nõva meeskonna toetajaiks vasakul ja Risti toetajad paremal. Karjumist, kiljumist, õpetusi ja arvamusavaldusi kostus mõlemalt poolt.

Mängu algus oli tasavägine. Kuigi punktiarve avas esimesena Risti, juhtis kord Risti, kord Nõva. Kui kümme minutit oli mängitud, näitas tabloo viigiseisu 10:10.

Siis aga asus Nõva juhtima ning suutis mõnda aega eduseisu hoida. Mäng läks eriti närviliseks ja palli nimel oldi valmis üksteisele lausa kukile ronima. Ristil õnnestus punktiseis siiski taas viiki võidelda.

“Ristil on väga hea kaitsemäng.” komenteeris võistluste peakohtunik Rudolf Lumiste.

„Meil on paar „takjat“, head kaitsjat, näiteks Henri Ahven,“ lisas Risti meeskonna treener Erkki Kasenurm. „Meil on ka paar head viskajat ning kui neil on hea päev, siis võib nendele loota,“ viitas treener oma meeskonna suurimale punktitoojale Janek Veedlale. Korvi all tegi tublit tööd Oskar Tammejõe.

Mängu keskel juhtis Risti juba kümne punktiga ning selline vahe püsis pikka aega. Nõva meeskonna üks tugisambaid Raiko Orumaa kukkus viie veaga välja ning ilmselt ka see oli üks põhjusi, miks Nõva ära vajus.

Veidi enne lõppu andis Nõva alla ning Risti sai veel viimasel mängusekundil korvi visata ja mängule tulemusega 73:90 võiduka punkti panna.

„Eks ta raskelt tuli, mis seal salata,“ tõdes Risti treener Erkki Kasenurm. „Mäng oli tegelikult tasavägisem kui tulemusest välja lugeda võib.“

„Parem võitis,“ nentis Nõva treener Kalle Orumaa. „Ristit me ei alahinnanud, nad olid sel hooajal meist tõesti paremad. Ka sel turniiril oleme neile juba varem kaotanud. Kogu mäng klappis Ristil paremini kui meil.“

„Nõva on aastaid domineerinud, nende meeskond on hästi kokkumänginud,“ kiitis Roisti treener Nõva meeskonda. „Aga meil õnnestus komplekteerida tugevam ja meeskondlikum võistkond. Isekust polnud, see ongi vast meie meeskonna tugevaim külg.“

Treener pidas üheks oma meeskonna edukuse põhjuseks suhteliselt vaoshoitud mängu. „Pallikaotusi ja valesööte oli vähe,“ loetles Kasenurm.

Läänemaa tänavuse korvpallimeistri Risti meeskonnas pole ühtegi mängijat, kes on Ristilt pärit.

Nõva meeskonna põhituumik on viis aastat koos mänginud, Rannarootsi turniirilt on selle aja jooksul saadud kaks esimest ja kolm teist kohta.

„Mina kiidan kogu meeskonda,“ ütles Nõva treener Kalle Orumaa.

„Ühtegi võistkonda ei rahulda teine koht, tegutseme ikka võidu nimel,“ lausus Kalle Orumaa. „Järgmisel aastal uue hooga.“

Rannarootsi Läänemaa meistrivõistlused korvpallis

I poolfinaal: Nõva – Korvpallikool 92:73

  • Nõva: Raiko Orumaa 25 punkti, 8 lauda; Argo Orumaa 20 p
  • Korvpallikool: Ardo Jürjer 21 p

II poolfinaal: Risti – Cipax 93:71

  • Risti: Oskar Tammejõe 27 p; Allar Leppind 11 lauda
  • Cipax: Martin Birk 14 p, 7 lauda

III-IV koht, pronksimäng: Korvpallikool – Cipax 78:69

  • Korvpallikool: Janek Tetto 18 p, 20 lauda
  • Cipax: Martin Pingin 23 p

I-II koht, kullamäng: Nõva – Risti 73:90

  • Nõva: Argo Orumaa 28 p
  • Risti: Janek Veedla 22 p

Eriauhinnad

  • Janek Tetto – parim lauapallide hankija
  • Gejor Ender – resultatiivsem mängija

Fotod: Arvo Tarmula

Korvpall Risti nõva arvo tarmula (2) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (3) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (4) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (5) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (6) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (7) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (8) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (9) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (11) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (12) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (13) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (14) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (15) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (16) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (17) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (18) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (19) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (20) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (21) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (22) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (23) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (24) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (25) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (26) Korvpall Risti nõva arvo tarmula (27)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Cipax
8 aastat tagasi

CIPAAAAAAX

Cipax
8 aastat tagasi
Reply to  Cipax

CIPAAAX

risti korvpallikeskus?
8 aastat tagasi

kas sa kätlin üldse tead mida räägid? KOGU risti tiim on tallinnast, meie korvpallikeskusest. Kõige rohkem, mis risti tiimi ristiga seostab on selle habemiku Kasenurme suved, mille ta teadupärast ristil veetis. NIng mul isiklikult ongi hea meel, et risti (tallinn) lõpuks nõvat võitis, sest on ju kaks aastat hõbedale jäetud.

kätlin
8 aastat tagasi

rõõm, rõõm, rõõm rinnus! risti on tõusnud läänemaa korvpallikeskuseks. haapsalu ja nõva mehed, mida te nüüd ütlete?

No
8 aastat tagasi
Reply to  kätlin

on jah rõõm! Väga hea, et Risti pani kokku tugeva meeskonna ja tõi uut hingamist meistrivõitlusesse. Muidu pusisid siin aastaid omavahel ühed ja samad näod. Veel parem oleks, kui siinsed aktiivsed kommijad nõmeduste kirjutamise asemel ise võistkonna kokku paneksid ja järgmisel aastal osaleksid!

aga
8 aastat tagasi

Läänemaa Spordikool kus on?

inimene
8 aastat tagasi
Reply to  aga

Tere hommikust ka sulle.Äkki tõused arvuti tagant välja? spordikool langes juba enne poolfinaale välja. Tore et sa ka üles ärkasid!

Kurb
8 aastat tagasi

Kurb kui Läänemaa meistriks tuleb võistkond, kus ükski mängija ei ole Ristilt ja enamus isegi mitte Läänemaalt.

No
8 aastat tagasi
Reply to  Kurb

ära kurvasta! Kalev Cramos ei mängi ka ühtegi Cramo töötajat, Tartu Ülikool/Rock-is on tartlaseid vähevõitu ja Madriidi Realis on samuti madriidikaid vähe jne.