Rälby külaselts sai KÜSKilt toetust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rälby külaselts oli üks 37 vabaühendust, mis sai KÜSKi 2015. aasta arenguhüppe taotlusvoorust oma organisatsiooni arendamiseks toetust üle 11 000 euro.

KÜSK (SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital) jagas 21 piirkondlikule ja 16 üleriigilselt tegutsevale vabaühenduseö välja kokku 392 652,17 eurot toetusi. Projekte esitati kokku 132.

Rälby külaselts plaanib projekti „Hüpe tulevikku” abil parandada külaseltsi juhtimisvõimekust, teha end avalikkusele paremini nähtavaks ja parandada avatust ja koostööd. Selleks korraldatakse koolitusi ja seminare.  Lisaks soovitakse parandada oma külamaja tingimusi kooskäimiseks (põrandate ja WC remont).

Osaliselt puudutab Läänemaad ka ligi 10 500 eurot loetust saanud Pärnumaa Merepääste taotlus „Pärnumaa Merepääste „Tiigrihüpe”, millega soovitakse parandada merepäästevõimekust Pärnu- ja Läänemaa äärealadel.

Arenguhüppe taotlusvoor toimus teist aastat ja on mõlemal aastal olnud KÜSKi kõige populaarsem taotlusvoor, sest vabaühendused saavad ise öelda, millise tegevusvõimekuse arendamiseks nende organisatsioon kõige enam toetust vajab. Elluviidavad projektid on väga erinevaid, näiteks arendatakse kommunikatsioonioskusi, töötatakse välja omatulu teenimise süsteeme, parandatakse eestkoste suutlikkust, arendatakse koostööd teiste organisatsioonidega jpm.

Samuti on toetust saanud vabaühendused väga erinevad — alates suurtest oma valdkonna tegijatest kuni väikeste külaseltsideni.

KÜSK on siseministeeriumi alla kuuluv organisatsioon, mille eesmärk on toetada vabaühenduste arengut ja tugevdada kodanikuühiskonda. Aastate jooksul on erinevate konkursside ja taotlusvoorude raames arendatud sadade vabaühenduste võimekust ning toetatud kodanikualgatuslikke ettevõtmisi üle Eesti.

 

Mari-Liis Dolenko
Vabaühenduste toetusprogrammi juht
SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments