Ilmateenistus: Alanud nädal tuleb vihmane ja lörtsine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2015-04-13 17.42.57Kaart: Riigi Ilmateenistus

Ilmateenistuse prognoosi järgi sajab alanud nädalal vihma ja lörtsi, öösiti langeb õhutemperatuur miinuskraadideni.

Teisipäeval (14. aprillil) liigub madalrõhkkondade tandem Läänemere õhuruumist Venemaale ja selle järel lisandub loodevoolus külmemat õhku. Sajuhooge tuleb vahete-vahel nii vihma kui lörtsina. Lääne- ja loodetuul on tugev, pärastlõunal nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval 4..7°C.

Kolmapäeval (15. aprillil) jääb madalrõhkkond Venemaa lääneserva tiirlema ja selle serva mööda kandub Eestisse niiskust lisaks. Kord siin, kord seal sajab vihma ja lörtsi, vaid Kirde-Eestis on saju võimalus väiksem. Läänekaare tuul on mõõdukas, vaid õhtupoolikul rannikul veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 5..9°C.

Neljapäeval (16. aprillil) jääb vana madalrõhkkond Laadoga lähistele tiirlema ja selle süsteemi suubub Skandinaaviast uus väike keeris ning toob Eestisse sajupilvi lisaks. Öösel puhub mõõdukas läänekaare tuul, päeval tugevneb loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval 6..11°C.

Reedel (17. aprillil) eemaldub madalrõhkkond Volgamaade poole ja selle järel pöördub õhuvool põhjakaarde. Vihma- ja lörtsihoogude võimalus püsib. Puhub tugev loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 4..8°C.

Laupäeval (18. aprillil) on tõusva õhurõhu foonil saju võimalus väiksem. Tuul puhub põhjakaarest ja jääb tasapisi nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 5..10°C.

Pühapäeva (19. aprilli) öösel on kõrgrõhuharja mõju tugevam ja võib vaid üksikuid sajuhooge tulla. Tuul puhub põhjast ja loodest ning on vaid rannikul tuntavam, sisemaal on enamasti nõrk. Õhutemperatuur on -2..+3°C. Päeval läheneb Läänemerelt madalrõhulohk ja õhtu poole saju võimalus taas suureneb. Tuul pöördub edelasse. Õhutemperatuur on 5..9°C.

Esmaspäeval (20. aprillil) liigub uus madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipust kagusse, haarab Eesti oma mõjusfääri ning selle sajupilvedest tuleb nii vihma kui lörtsi. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 4..9°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments