Canzone laulis end parimaks neidude kooriks

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Foto: Kristjan Lepik

Nais- ja neidudekooride võistulaulmises valiti Haapsalu tütarlastekoor Canzone parimaks B-kategooria neidude kooriks.

Samuti sai koor oma kategooria kohustusliku laulu parima esituse tiitli ja dirigendipreemia sai Ulrika Grauberg. Kohustuslikuks lauluks oli Heino Kaljuste seatud Eesti rahvalaul „Tütre tänu“.

Kuigi nende kategoorias oli kokku võistlemas neli koori, siis Graubergi sõnul olid konkurendid ka väga tugevad. Kolme auhinna võitmist nad pärast enda esinemist ei oodanud. Kui esinetud sai, küsis Grauberg lauljatelt, kas jäävad tulemusi ootama või mitte. Sisetunde järgi otsustati, et sõidetakse koju. Teel selgus aga, et koor võitis.

„Vahel juhtub nii, et tunned, et läheb hästi ja ei lähe nii ja teinekord tunned vastupidi ja läheb hästi. Seda ei oska kunagi hinnata,“ ütles Grauberg.

Võistulaulmisel oli kooridel ette antud ajalimiit – laulda ei tohtinud üle 12 minuti. Lisaks kohustuslikule laulule sai laule laulda oma repertuaarist.

Graubergi sõnul oli üks tema eesmärkidest, miks võistulaulmisele mindi see, et tutvustada siinsetele koorijuhtidele kaasaegset Hispaania muusikat, mida Canzone peagi plaadile lindistab.

Võistulaulmisel osales viies kategoorias 29 naiskoori ja 5 neidudekoori üle Eesti. Koore hindas kolmeliikmeline žürii, Aira Birzina (Läti) Alo Ritsing ja Kadri Hunt. 

Võistu laulmine olipühendatud nädalavahetusel Tallinna ülikooli aulas Eesti naislaulu seltsi 20. aastapäevale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments