Rannarootsi Selveris on täna ja homme Toidupanga toidukogumispäev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna ja homme, 10. ja 11. aprillil kell 12-18, toimuvad selle kevade ainsad Toidupanga toidukogumispäevad. Kaasa teevad 38 poodi 19 linnas ja umbes 500 vabatahtlikku. Kampaanias osaleb ka Haapsalu Rannarootsi Selver.

Kokku 38 kauplust 19 linnas on avanud oma uksed Toidupanga vabatahtlikele, et olla abiks toidukogumispäevade läbiviimisel.

Eesti neliteist toidupanka katavad ära 19 linna, mis on seni suurim nii poodide kui linnade arvu mõttes.

Toidukogumispäevade ajal on annetustena oodatud „parim enne“-tüüpi toidukaubad nagu näiteks konservid, kuivained, pudruhelbed, moosid-mahlad ja tervislikumat sorti maiustused. Värsket ehk „kõlblik kuni“- tüüpi kaupa ei ole hea pakkuda, sest see vajab hoidmist külmkapis ja eraldi hoolt, et see nõuetekohaselt edasi toimetada.

Need, kes ei saa tulla appi vabatahtlikuna, kuid on valmis Toidupanga tööd püsivalt toetama, saavad seda teha annetuskeskkonna armastanaidata.ee kaudu või helistades regulaarselt Toidupanga annetustelefonidele:

900 9005 – annetad 2 eurot
900 9010 – annetad 8 eurot

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi ja Swedbanki poolt selleks, et aidata leevendada vaesusprobleemi ja võidelda toidu raiskamise vastu: Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad või defektsed tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Toidupank kuulub Vaesuse Vastu Võitlemise Euroopa Võrgustikku (EAPN Eesti).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments