Läänemaa tantsijad valmistuvad meestetantsupeoks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

Täna hommikul tantsisid 5.-6 klasside tantsupoisid Haapsalu algkoolis liigijuhile Ülle Feršelile ette tantse, mida esitatakse juuni alguses Rakveres toimuval meeste tantsupeol.

Täna pärastlõunal näitavad liigijuhile Marina Kusnetsovale oma tantsuoskusi 1.-2. klasside tantsupoisid. 

Maakonna rahvakultuurijuhi Marju Viitmaa sõnul oli kummaski vanuserühmas ette tantsimas kaks rühma — Haapsalu algkoolist ja Taeblast. 5.-6. klasside rühmade juhendajad on vastavalt Malle Õiglas ja Malle Niit, 1.-2 klassi rühmade juhendajad Tiia Lehepuu ja Malle Niit.

Viitmaa selgitas, et ettetantsimised koosnevad kahest osast — kõigepealt näitavad tantsurühmad, mida nad õppinud on ja siis õpetab juba liigijuht, kuidas tantsu õigesti tantsida. 

Ettetantsimised jätkuvad esmaspäeva hommikul Haapsalu põhikoolis, kus liigijuht Linda Piho vaatab 3.-4. klasside tantsurühmi. Neis osaleb Läänemaalt kõige arvukamalt – viis: Linnaalgkool (juhendaja Malle Õigas), Taebla (Malle Niit), Haapsalu põhikool (Liia Lees), Uuemõisa algkool (Imbi Mäepere) ja Palivere (Anne Kübarepp).

Täiskasvanute rühmadest pürib meeste tantsupeole Tõrvik (Liia Lees) ja Haeska tantsurühm (Raina Soosaar).

Viitmaa sõnul on mitmele rühmale, kes esialgu meeste tantsupeost osa võtta soovinud, saanud takistuseks see, et ei suudeta kaheksa poissi-meest kokku saada. "Meie maakonnas on naisrühmasid palju, aga neid neid meeste tantsupeole ei taheta," ütles Viitmaa.

Küsimusele, kas kõigil Läänemaalt registreerunud rühmadel on lootust ka peole pääseda, vastas Viitmaa: "Ma loodan, et Läänemaal pole ühtegi sellist rühma, kus tantsud kehvasti õpitud. See ei ole meil kombeks."

IMG_6766 IMG_6789 IMG_6791 IMG_6793 IMG_6805 IMG_6815 IMG_6818 IMG_6821 IMG_6829 IMG_6854

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments