Juhtkiri: Paigalseisulinna valikud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu seal tuld Haapsalu Linnahoolduse juhi kohale kandideeris 11 inimest. Nõukogu sõelale jäi kolm. Kaks meest neist on ennast mujal üles töötanud: Mait Õunpuu on Haapsalust pärit ehitusettevõtja, kes tahaks kodulinna tagasi tulla, ja samal põhjusel kandideerinud Urmas Koppe töötab Nordeconis. Kolmas on kohapeal teada-tuntud inimene, pealegi sobivast erakonnast, Reformierakonnast. On volikogu kauane liige ja kommunaalkomisjoni esimees.

Nõukogu esimees Jaanus Karilaid ja nõukogu liige aselinnapea Peeter Vikman märkisid, et Lõps sai selle koha, sest küsis kolmikust kõige vähem palka. Karilaid mainis veel, et Lõps on volikogu kõige distsiplineeritum liige.

Kui linnaelus juhtiva rolliga inimesed – ka nõukogu kolmas liige, Siim Saareväli, kuulub Reformierakonda ning on volikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees – esitavad linna allasutuse juhile nii tagasihoidlikke nõudmisi, teeb see häbi linnale ja linnavalitsejaile.

Paar tuhat eurot bruto, nagu saab Haapsalu Linnamajanduse ASi juhataja Koit Vare, pole Haapsalu-suguses väikelinnas sugugi peenraha. Kui nõukogu pidanuks palgaläbirääkimisi kahe teise mehega, võib-olla oleksid nemad ka mõnisada eurot vähemaga leppinud.

Aselinnapea ütles Haapsalu Linnahoolduse juhi kohta, et tema peaks olema selline, kes vajadusel ka ise traktorirooli istub. Lõps võib tõesti säärane juht olla, aga kas see on peamine? Pigem näitab selline asi, et juht ei tule oma tööga toime. Haapsalu Linnahooldus ei ole sugugi tähtsusetu asutus. Selle tööst oleneb linna heakord ja väljanägemine.

Alo Lõpsi valimine näitab, et Haapsalu linnajuhid ei tahagi muudatusi, et linna arengus hakkaksid kaasa rääkima mujalt tulnud inimesed, kel võiks olla uusi värskeid ideid ja kes pole siinse poliitilise eliidiga sada puuda soola ära söönud. Selline kapseldumine on olnud iseloomulik pigem pisikestele metsatagustele omavalitsustele. Nüüd siis ka Haapsalule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
8 aastat tagasi

oleks väga hea,kui Tamme tänava garaaži piirkond ja selle ümbrus saaks puhtaks prahist ja see metsatee ka korda.Võiks teha korrastuspäeva ja selle piirkonna elanikud tuleks hea meelega seda koristama. linnahooldusjuhile esimene ülesanne olemas.

Uppuvalt laevalt ära
8 aastat tagasi

Ja samas on linnavalitsusest märtsis lahkunud kaks spetsialisti. Kes aprillis?

.
8 aastat tagasi

Lv haridusosakonnas laiutab vaid Täht. Vaeseke,kes tema eest küll töö ära teeb.

arusaamatu
8 aastat tagasi

Miks tehakse selliseid otsuseid, kas need otsustajad elavad kusagil teises reaalsuses, kus kõige olulisem on omade ring? Mitte usaldusväärsus, areng, ausus, avatus jne? Kas nad on unustanud, kes on nende endi palgamaksja? Selleks on ju rahvas…

koll
8 aastat tagasi

Siin linnas on mängus mingi suuremat sorti tutvus, kes väga tahtsid toda tüüpi sellele kohale. Kes vähegi viitsib googeldada, siis lõpsi kohta on seal päris palju. Vasalemma afääri puhul oleks need mehed mujal riikides süüdi mõistetud ja karistatud. Venemaal pannakse praegu selliste asjade eest kohe türmi. Meil aga on pätid need kõige õigemad mehed.
Pole üldse mingi ime, kui ühel päeval hakkavad Haapsalu haljastust ja tänavate korrashoidu haldama näiteks vennad Tiit ja Teet Kääpa.

Haige konnatiik
8 aastat tagasi

Teed midagi, oled paha. Ei tee midagi, veel halvem? Hea, et ei kandideerinud, seda soppa poleks jaksanud ära süüa.

vastus
8 aastat tagasi

inimeste tegude puhul küsimus pole kunagi selles, kas teed või ei tee. Küsimus on kuidas teed. Kui vassides, sahkerdades, valetades, varastades jne. siis on põhjust sellist käitumist pahaks panna.

hmm
8 aastat tagasi

Haapsalus paar tuhat eurot bruto sellise töö eest on muidugi täielik tase.Paluks mitte ainult enam rääkida, kuidas meil lasteaedade toitlustamise või muu teema jaoks raha pole.

tore
8 aastat tagasi

alles mõni aeg tagasi oli siinsamas LE-s ju artiklid Lõpsi “majandustegevusst” Vasalemma vallas- kas sellistest tegudest ei piisa? Tahame, et noored tuleks Haapsalllu tagasi- Mait Õunpuu on ärgas ja tegus noor inimene, oma linna patrioot- supervõimalus tõestada, et me ootame ausaid noori tagasi, mitte ei tegele “oma pundi”-le töökohtade tegemisega ja kummaliste konkursitega selleks.

...
8 aastat tagasi

Parandan- sodimine

turist imestab
8 aastat tagasi

aga raudteetammi linnapoolset infotahvlit pole kellelgi aega puhastada…

...
8 aastat tagasi
Reply to  turist imestab

See sõdimine on oluline asitõend ja puhastada ei tohi.