Haapsalu Jaama tänava ristmik suletakse kaheks nädalaks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu Jaama tänava- Tallinna mnt ristmik suletakse 27. aprillil kaheks nädalaks, teatas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

„Kahe nädala jooksul paigaldatakse ristmikule ning kõnniteedele viimane kiht asfalti ning märgitakse maha jooned. Sulgemise ajaks taastatakse ka remondiaegne liikluskorraldus,” kinnitas Parbus.

Ristmiku renoveerimine algas eelmise aasta lõpus, praegu on ristmik liiklusele avatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jalg
9 aastat tagasi

Mis asjaga linnavalitsuses küll mõeldakse? Mõnel mehel on pea ikka vales kohas küll. Pannakse ristmik kinni just enne 1.maid, kui hakkavad autode hordid Hiiumaa poole sõitma ja siis tagasi. Kurat võtaks, kas ei oleks saanud juba nädal veel oodata? Mäletan eelmist segadust, aga siis oli sügis-talv ja Hiiumaa suund nii ei toiminud, aga nüüd mitu puhkepäeva ja liiklus hoopis muud. Kes küll on see mees, kes linnavalitsuse paneks tööle ja õigesti mõtlema?

Lugenu
9 aastat tagasi
Reply to  Jalg

Mõtlemiseks peaks olema organ, millega mõelda saab! Valgusfoori lahendus on tõeliselt “geniaalne”, olenemata kellaajast ja suunast, alati põleb punane. Ristmiku läbilaskevõime missugune.

jalgrattur
9 aastat tagasi

Ületan fooridega ristmikku igal hommikul tipptunni-eelsel ajal. Kui alguses võis jäädagi nt. Tallinna poolt tulles väljasõiduks rohelist tuld ootama, siis nüüd on nii, et kord lülitub roheline suht kiirelt, kord mitte. Selline ebamäärasus ajab tõsiselt närvi. Kui eelmise foorisüsteemi ajal ootasin rohelise ära isegi siis, kui autosid lähenemas polnud, siis möödunud nädalal sõitsin liiklejatest tühjal ristmikul nahaalselt punase alt läbi, et sooja nahaga tuule käes passides mitte külmetada. Muide, millisest jalgratturitele reageerivast andurist ühes varasemas artiklls räägiti? Kas kusagil on fotosilm? Töötab see infrapuna või videopildi abil? Kui infrapunaga, siis olen ennegi märganud, et andurid ‘ei tunne’ mind ära (tõen.… Loe rohkem »

Autojuht
9 aastat tagasi

Foorisüsteem töötab tõesti hästi ja paindlikult, aga kahjuks on sellel üks suur viga, nimelt on see hetkel kohandatud autojuhile. Tegelikkuses peaks liiklusohutuse seisukohalt olema eelistatud jalakäija. Praegu peab jalakäija teed ületama mitmes osas, ootama mingil saarekesel keset teed ja tihti on näha, kus ei viitsita rohelist ära oodata ja joostakse punasega üle tee. Aga seadust rikutakse lihtsal põhjusel, prioriteet on antud autodele. Tegelikkuses tuleks arvestada kõigepealt enamohustatud liiklejaga ehk jalakäijaga. Loodan, et peale ristmiku valmimist reguleeritakse ka foorid ümber. Igapäevase sõitjana on minul küll aega, et mõne sekundi rohkem oodata. Ei tahaks olla see juht, kellele kunagi jalakäija ette jookseb… Loe rohkem »

Jalakäia
9 aastat tagasi

Jalakäia saareke (surnuaia poolne, keset maanteed) on nii hirm pisike, et hirmus on seal seista, kui autod mööda kimavad mitmest ilmakaarest korraga. Seda hirmu saabki vaid jalakäia kogeda.

Gen.
9 aastat tagasi

Olen siin sündinud,väga kaua elanud ning igapäevane ristmiku kasutaja.Kutselise juhi staaži 40 aastat, lisaks 6 aastat sääreväristaja staaži. Arvan,et praegune lahendus on parim,kuigi KINDLASTI tuleks teha üks oluline muudatus. Nimelt on Uuemõisa poolt tulles enne kaubamaja jalakäijate ületuskohta parempoolse ohutussaare tipp liig järsk,mistõttu on paljud selle otsa sõitnud. Näitasin seda ka hr. Linnapeale,kes oli asjaga päri. Aga kuna ta 3 nädala jooksul asjale ei reageerinud,värvisin ühel ööl pool äärekivi kollaseks ja varsti peale seda pandi sinna ka triibuline hoiatustahvel.

Genkale
9 aastat tagasi
Reply to  Gen.

Oled Haapsalus elanud palju aastaid ja vanustki sinusugusel mehel peaks olema üksjagu, mispeale teen sulle ettepaneku – hakka ka vahetevahel jalgsi käima. Esiteks võtab see sinu kehakilogramme veidi maha ja näed ehk ka jalakäija seisuselt – mis õigesti, mis valesti ja silmadki avanevad sulle rohkem.

turismiinfo
9 aastat tagasi
Reply to  Gen.

Genka kui öösel värvimas käid, siis ära sellega praegu Suklese ees kelgi.

vaatleja
9 aastat tagasi

Jaama tänav on tänu uuele foorile teatud kellaaegadel 100 protsendiliselt autodega täitunud.