Politsei otsib Haapsalu sodijat

Kaia Ansip

kaia.ansip@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Möödunud nädala esmaspäeva hommikuvalgus tõi mitme Haapsalu maja peal nähtavale spreiga soditud mittemidagiütleva teksti – SKAN.

Enamasti on pihta saanud majad, mis asuvad linna peatänava ääres ja lähiümbruses ning Kastani elurajoonis. Arvatavasti käis spreitamine mitme öö jooksul. Politsei kaardistab pihta saanud kohti oma initsiatiivil, sest ühtegi avaldust pole senini veel politseini jõudnud. Politsei on kokku leidnud 9 soditud kohta.

Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Tõnu Parbuse sõnul tegeleb ka linnavalitsus sodimiste kaardistamisega ning teeb politseile avalduse täna või homme, niipea kui nendepoolne kaardistamine on lõpetatud.
Linnavalitsus on kokku leidnud 15 soditud märgistust, nendest kaks kuuluvad linna haldusesse – stend vanal kalmistul ja Õhtukaldal. Ülejäänud soditud pinnad kuuluvad eraomandisse. Parbuse sõnul on linnas soditud kohti veel.

„Inimesed võiksid hakata reageerima ja avaldusi saatma ja kahjusid määrama,” tõdes asjaga tegelev politseikonstaabel Kiur Klipperg.

Politsei ei saa alustada menetlust ilma avaldusteta. „Oleme oma jaoks teinud eeltööd, kui pole konkreetseid avaldusi ei saa asja uurida,” tõdes Klipperg.

„Seda ei saa nimetada graffitiks, see on sodimine” ütles Parbus.

Tema sõnul ei ole linnavalitsus veel välja arvutanud kulusid sodimise kustutamiseks stendidelt. Nii linnavalitsus kui politsei vaatavad, kas mõned kaamerad ulatusid sodijate tegevuspaika.

Fotod: Arvo Tarmula

Soditud seinad SKAN arvo tarmula (1) Soditud seinad SKAN arvo tarmula (2) Soditud seinad SKAN arvo tarmula (3) Soditud seinad SKAN arvo tarmula (4) Soditud seinad SKAN arvo tarmula (5) Soditud seinad SKAN arvo tarmula (6) Soditud seinad SKAN arvo tarmula (7) Soditud seinad SKAN arvo tarmula (8) Soditud seinad SKAN arvo tarmula (9)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sukules
9 aastat tagasi

poLITSei hakaku tööle…

KRANICH 666 / MAFFIA 666
9 aastat tagasi

sodigu parem KALLAS 666

vot see oleks tähendusega sõnum.

Peasi, et ei sodi
9 aastat tagasi

Nüüd on avastatud üpriski suure kuriteo toimepanemine… Aga kui IT spetsid kinnitavad, et linnavalistuse IP aadressilt netis võltshääli anti, siis puudub alus asja omal initsiatiivil kätte võtta jne. Kas sodimine on suurem pahategu kui võltsimine? Artikli põhjal tundub, et sodijat ajab politsei taga omal algatusel.

pook
9 aastat tagasi

Haapsalu politseinikke vaadates jääb küll mulje, et elavad ülilahedalt ja söövad kõike, mida hing ihkab. Enamus on ülekaalulised ja liiguvad eranditult autodega. Lõunaajal kl 12 paiku hakkab suur liikumine pihta, kes koju sööma, kes linna sõõgikohtadesse, kõik loomulikult ametiautodega. Isegi niivõrd lihtsa asja lahendamist nagu linnas sodimine, nad ei suuda ega vist ka viitsigi lahendada. Kui linnavalitsus teab 15 soditud kohta, siis haapsalu politsei 9.
Selge see, et autoga ei pääsegi igale poole ligi ja nii jäävad pooled kohad fikseerimata.
Nüüd ootavad kellegilt avaldust. Kas linna avaldusest ei piisa või?

Ivo
9 aastat tagasi
Reply to  pook

Huvitav tähelepanek, mõtlesin isegi kuidas need politseimammid nii kogukad paljuski on. Kas politseis mingeid füüsilise võimekuse teste ei rakendata, need tatikraed võiksid selle politsei enda täis sodida ilma ,et too neile midagigi teha jõuaks, suudaks!

LY
9 aastat tagasi

Linnavalitsus leidis 15 kohta ja politsei 9 ehk see ongi see näide kus politsei valib ise mida menetleb ja mida mitte. Loll jutt on ka see, et ilma kannatanu avalduseta ei saa menetlust alustada. Saab ikka küll ja menetlust alustatakse esimese menetlustoiminguga (antud juhul näiteks vaatlusega), millise käigus selgitatakse välja kõik potentsiaalsed kannatanud, tunnistajad jne.

Hendrik
9 aastat tagasi
Reply to  LY

Politseis ka inimesed kes otsivad vabandusi et mitte liigselt liigutada see ju normaalne.

mina
9 aastat tagasi

see taaraautomaadi peal seiko on ammu ammu juba seal ju

Sass
9 aastat tagasi

Mittemidagiütlev see tekst kindlasti ei ole. Kui see kiri asetada google pildiotsingusse, tuleb sellekohast materjali üsna palju.

tean
9 aastat tagasi

Kuhu ja miks kadusid eelmised kommentaarid?

leidke keegi, kes käekirja ka lugeda oskab
9 aastat tagasi

Kirjastiili järgi võiks öelda, et vähemalt kolm eri inimest on neid kritseldanud. 4 erinevat värvi. Enamus tehtud kannuga, osa markeri või tankiga (lai marker).

Maret
9 aastat tagasi

Sukles ei saanud sodija otsingutega hakkama ja andis ülesande üle politseile , vabastades ennast nii vastutusest kui tegevusest.

S.
9 aastat tagasi
Reply to  Maret

Mine viha-ravile!

halleluuja,
9 aastat tagasi
Reply to  Maret

küll mõni viitsib ja jaksab viriseda ning vääriti mõista. Uskumatu, et mitte midagi pole õige ja kõik on halvasti!