Jalgpallur Priit Mäeorg treenis Eesti koondislastega Hispaanias

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Priit-MäeorgPriit Mäeorg 2013. aastal pärast trenni Brasiilias Rio de Janeiros Copacabana rannas. Foto: erakogu

Hanila vallast Kõmsilt pärit rannajalgpallur Priit Mäeorg osales treeninglaagris Hispaanias, Giverola Resortis. Lisaks Eesti rannakoondise põhimängijatele, kelle sekka ka Mäeorg kuulub, osalesid treeninglaagris Inglismaa ja Sveitsi rahvuskoondised, ning lisaks veel Sveitsi noortekoondis.

Rahvusvahelise treeninglaagri üheks treeneriks oli maailma üks parimaid rannatreenereid, Sveitsi ja Tahhiti koondiste peatreener Angelo Schirinci.

Mäeorg oli väga resultatiivne ja füüsiliselt võimas

Koos kahe tippkoondisega treenimisele, peeti rida sõpruskohtumisi.

"Tegime kaks korda päevas trenni ja saime kogeda maailmatasemel treeninguid, lisaks mängisime palju treeningmänge. Sveitsi rahvuskoondist me küll ei võitnud, kuid tegime seda seevastu Inglismaa ja Sveitsi noorte vastu." lausus Mäeorg.

Priit Mäeorg sahistas ka ise mitmes mängus võrku.

„Lõin väravaid nii Inglismaa, kui ka Sveitsi noortekoondise vastu ja jäin väga rahule. Eriti huvitav oli üks mäng Inglismaaga, kus peale 2:2 normaalaega, suutsime vastased alistada peale penaltiseeriat. Me ei ole ammu enam koondisega penaltiseeriast võitjatena väljunud. See oli magus ja ka vajalik,“ ütles Mäeorg.

Lisaks sai Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis jalgpalluriteed alustanud 27 aastane sportlane täieliku ülevaate oma füüsilisest vormist.

"Olen haigustest jagu saanud ja füüsiliselt väga hea. Kõik need mängud siin andsid hea füüsilise koormuse ja nautisin kõike,“ ütles Mäeorg. Kogu see nädalane Hispaania laager oli sissejuhatuseks koondise jaoks erilisele aastale.

Koondise koha pärast algab suur võitlus

Kuigi Mäeorg mängib juba neljandat aastat Eesti rannakoondises, on sellel aastal koondisse rebimine väga tõsine. Nimelt toimub 20.-23. augustil Pärnu rannas Euroliiga Superfinaal. Eestisse tuleb 16 Euroopa parimat rannajalgpalli koondist. Eesotsas Venemaa, Hispaania, Sveits, Itaalia, Portugal.

Loomulikult on iga koondise lähedal paikneva palluri unistus pääseda kodupubliku ette mängima. Selle nimel käib ka töö.

Kuigi meie Priit Mäeorg on Eesti rannajalgpalli koondise üks põhitegijaid, ei ole midagi kindlat ja tööd tuleb palju teha.

"Füüsiliselt olen hea, kui saaks paika veel mõned elemendid, mis rannakoondises üliolulised, siis usun, et tulemus oleks täitsa OK." lausus Mäeorg.

Koondislaste ülim professionaalsus

Eesti rannakoondislased on väga professionaalse suhtumisega. Kui mõnel koondislasel on lausa personaaltreener ja ÜKE spetsialist, siis professionaalse suhtumisega on ka Priit Mäeorg.

"Ega muidu maailmatipule lähedale ei saa. Tuleb palju individuaalset tarka tööd teha,“ lausus Mäeorg. "Viimati suhtlesin oma esimese treeneriga(Jaanus Getreu) ja tõmbasime koos paralleele lapsepõlve ja praeguste puudujääkide vahel. Sellest oli palju abi."

Iga mosaiigikild on tippspordis väga oluline.

Jalgpallurid esirinnas

Mullu, 2014. aastal esindasid Eesti täiskasvanute pallimängude koondisi läänlastest ainult jalgpallurid. Anett Vilipuu Ridalast esindas eelmisel aastal Eesti naiste jalgpallikoondist.

Jalgpallis kuulus rahvuskoondisse Haapsalust pärit Rimo Hunt, saalijalgpallis tegi seda Palivere mees Rasmus Munskind ja rannajalgpallis siis Kõmsi mees Priit Mäeorg.

Jaanus Gerteu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mis
9 aastat tagasi

mõte on teksti viimasel lõigul? Kahtlemata on nad väga tublid aga kelle-mille esirinnas need Kõmsi, Palivare kutid on? Kelle-millega võrdleme?

Tulemus ju olemas!
9 aastat tagasi

rahvuskoondisse kuulumine + mitmekordne Eesti meister ja ei olegi tulemus???