Haapsalu linnavalitsus kuulutas välja loomade varjupaiga hanke

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

loomade varjupaik

Haapsalu linnavalitsus kuulutas neljapäeval välja hulkuvate loomade püüdmise ja varjupaigateenuse hanke, pakkumusi saab esitada kahe nädala jooksul.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul soovis linn hanget esialgu teha koos Ridala ja Lääne-Nigula vallaga kuid kummagi valla volikogud polnud Haapsalu seatud tingimustega nõus. Vikmani sõnul pidasid Ridala ning Lääne-Nigula koos Haapsalu linnaga pikalt läbirääkimisi, kuid tulemusteta.
„Haapsalu linn soovis minna lepingusse püsimaksega, kus on määratletud loomade prognoositav hulk, kuna linna arvates on selline meetod optimaalsem. Vallad soovisid aga ühikupõhist hinda,“ rääkis Vikman.

Aselinnapea sõnul on välja kuulutatud hankes määratletud, et teenusepakkuja varjupaik peab olema Haapsalust kümne kilomeetri raadiuses ning peab vastama nõuetele, mis on vajalikud loomade heaks ja väärikaks kohtlemiseks. „Kasutasime hankes ka Veterinaarameti soovitusi varjupaikade tingimuste osas. Varjupaiga kauguse nõude lisasime selleks, et inimestel oleks võimalik ka ise suuremaid kulutusi transpordile tegemata oma loomale järele minna,“ ütles Vikman.

Haapsalu linnavalitsus otsustas hankele seada ka ülempiiri, milleks on nelja aastase perioodi jooksul 9000 eurot aastas.

Tõnu Parbus

Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kristus
9 aastat tagasi

Üks Varjupaik siin linnas on…

Tore
9 aastat tagasi

Mart. Pakkumise hetkel kvalifitseerub praktiliselt kes tahes, kes oskab kirjutada. Aga ka reaalset teenust ennast tuleb pakkuda jooksvalt, vastavalt nõuetele.
Sa ei ole nii rumal, et sellest aru ei saaks.

mailis
9 aastat tagasi

Ägedad kommenteerijad! Teie tund on tulnud-tehke ära! Jõudu teile!

isa
9 aastat tagasi

Kellel on fakte, laduge välja! Niisama pole mõtet plõksida, seda enam veel anonüümselt!

to "isa"
9 aastat tagasi
Reply to  isa

Mulle meeldiks, kui see, kes julgeb kommenteerijate anonüümsuse üle vinguda, ise eeskuju näitaks ja enda nimega esineks!
Aga teemasse, siis nõustun täielikult “Tore´ga”. Eluilmas ei usu, et praegune loomade varjupaik (rahva seas tuntud ka kui tapamaja) kõikidele hankes seatud tingimustele kunagi vastanud on või vastama hakkab. Kui ikka elementaarne, st loomadest hoolimine, puudub, siis ei ole võimalik kvaliteetset teenust osutada.

Häbi
9 aastat tagasi
Reply to  to "isa"

Kahjuks hankes ei loomadest hoolimise tingimust sees pole. Ammugi veel ettevaatavalt..

Mõmmi
9 aastat tagasi

nu kõik varjupaigad ja muud asjad ju tema hallata…kui politseinikud ikka usinasti koostööd selle mehega teevad…ütleme nii et tekib mõningaid küsimusi…

Heidi
9 aastat tagasi

Taavi Käsk on “tegelik Linnapea”… ???

Mart+to+Tore
9 aastat tagasi

Taaskordne tähenärija. Saad ju ise ka aru,et pakkumisele kvalifitseeruvadki teatavatele kriteeriumitele vastavad pakkujad ja neist peabki valima odavaima. Ja kui tellitakse/hangitakse savist tänavat,siis saabki töö endale odavaim. Sama asfaldi puhul. Jne. Tutvu ikka enne RHS-ga.

Tore
9 aastat tagasi

Mart, parandan sind: linn peab valima odavaima, kes on võimeline pakkuma teenust vastavalt nõuetele. Rõhuga viimasel.
Ei ole Mart nii, et linn võib tellida Haapsallu savist tänavad, sest see on odavam. Linn vastutab tellitud teenuse kvaliteedi eest, olgu see teede ehitus või varjukas. Nõuetele vastav teenus tuleb hankida võimalikult odavalt. Niipidi käib see asi.

ärge
9 aastat tagasi

siis meilile taotlusi saatke, neid ei loe nagunii keegi…

kodanik
9 aastat tagasi

Mis hange??? Alles ju oli kõik superhästi, ainult paar üksikut laimajat kiusas meie Suklest. Kust nüüd see hange?