Suvine Haapsalu vanalinna liiklus tuleb nagu mullu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Karja tänav Fotod: Riina Tobias

Suvel on Haapsalu vanalinnas liikluspiirangud. Foto: Riina Tobias

Kuigi tänavu tuleb Haapsalu vanalinna rohkem terrasse kui varem, jääb liikluskorraldus suvel sarnaseks möödunud aastale.

„Me pole seda veel arutanud, aga ilmselt on sama nagu eelmine aasta,“ ütles Haapsalu abilinnapea Peeter Vikman.

Möödunud aastal  muutus vanalinnas asuv ringristmik tavapäraseks ristmikuks, kus Talumehe kõrtsi ees asuv tänavalõik, Ehte tänavalt Karja tänava suunas keerates, oli suletud. Ringil tuli justkui sõita vastassuunas, kus ristmik oli Rootsituru kohviku ees. Möödunud aastal muudeti liiklust Talumehe kõrtsi ette terrassi tõttu.

Küllaltki suurt terrassi, 6 meetri laiust ja 14 meetri pikkust, plaanib ka Hermannuse majja rajatav Herman bistroo ja baar. Terass võtab küll suure osa sõiduteest, kuid Vikmani sõnul jääb sõidutee endiselt kahesuunaliseks.

„Ühesuunaliseks see kindlasti ei saa muutuda,“ ütles Vikman. „Tee on piisavalt lai, terrassist jääb kuus meetrit sõiduteed vabaks.“

Vikmani sõnul vanalinnas rohkem liiklusmuudatusi näha ei ole. Ta lisas, et linnavalitsus ei ole seda liikluskomisjonis arutanud, sest selleks ei ole põhjust olnud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jalakäijate tänavaks
9 aastat tagasi

Saue kohvikust (või õllekas) alates polegi autosid vaja tahapoole lubada. Siis oleks mõnusam kohvikus istujatel.
Kirjutajale: terrass kirjutatakse ikka alati just terrass, mitte kuidagi muud moodi. Äkki parandaks kirjavead. Tänan.

jummala juula
9 aastat tagasi

No siis selge:nagu eelmisel suvel, nii ka sellel ei lähe ise ega vii ka oma külalisi bensiinivinguga vürtsitatud kohvi ja tahmaga kaetud kooki sööma – leiame mõne teise linna!

Maali maalt
9 aastat tagasi
Reply to  jummala juula

Kurb jah, et Haapsalu ei haaku kuidagi selle iva külge, et sulgeda suveks see nii-öelda igamehe läbisõit vanalinnas pritsumajast Lossiplatsini. Vaid Valge Daami päevade ajal on see võimalik. Tõtt-öelda jalutaksid ikka väga paljud kohalikud elanikud ja läänemaalased oma kallite suvekülalistega Haapsalu vanalinna munakiviteel meeleldi. See terrassil istumine ja hetke nautimine on siiski pigem mittenauditav just autode voorimise pärast.

haapsalu
9 aastat tagasi

Ühesönaga, kel plaanis oma igapäevast elu elada tuleb vaadata rohkem Uuemöisa poole sest Haapsalu linn on suvel jälle lukus.