Martna volikogu liige Arvo Ninn: see oli umbusaldusavaldus volikogu esimehele

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Martna volikogu opositsiooni liige Arvo Ninn (IRL) oli on üks, kes läinud reedel eelarve vastu hääletas ja volikogu tagasiastumise põhjustas.

Ninn ütles, et kandideeris kohalikel valimistel seetõttu, et valla eestvedamisel ei lõhutaks toimivaid maju. Just enne valimisi taheti ühest 16 korteriga majast välja võtta kaheksa korteri radiaatorid.

„Jäime hiljaks, just enne valimisi võeti radiaatorid välja,“ ütles Ninn.

Samasse majja toovad kütte nõukogudeaegsed maapealsed soojatorud, mille kaudu kaob 40%-50% soojusest. Samasugused torud viivad sooja ka Martna lasteaeda. Ninni sõnul öeldakse talle, et vallal pole torude vahetamiseks piisavalt raha.

Pärast valimisi oli kõnealune maja volikogus pikalt jutuks, kuid siiani ei ole midagi muutunud.  Et midagi muutuks, tuli ka iseendale vesi peale tõmmata.

„Vahet ei ole ju, kas ma istun seal niisama ja parandan nende apsakaid,” ütles Ninn. „Pooled eelnõud, mis tulevad, – neid peaks olema  häbi esitada.“

Eelarve vastu hääletamine oli IRLi teadlik valik, ütles Ninn, kelle sõnul oli tehtu umbusaldusavaldus volikogu esimehele.

„Kuni reedeni ei olnud meil plaanis eelarvet põhja lasta,“ ütles Ninn. Tema sõnul ei saanud nad nelja häält kokku, et vallavanemale umbusaldust avaldada ja seetõttu tuli tööd mujalt alustada.

Ninni sõnul on vallas muidki muresid. Näiteks sooviti lasteaiale 60 000 eurot laenu võtta, et katusealune soojustada. Ninn palus eksperthinnangut ja tuli välja, et sama raha eest saaks maja soojutada, aga ka katuse välja vahetada ja vihmaveerennid rajada.

Samuti tegi Ninnile muret kohalik spordiklubi, mille rahastust vähendati, kuigi klubi kulud suurenesid oma majja kolides. Varem maksis vald tühjalt seisnud maja eest 2000 eurot aastas. Nüüd on sama kulu spordiklubi kanda.

Ninn arvas, et uus volikogu tuleb praegusest asjalikum ja isemõtlevam, kuid seal ei ole nii tuntud inimesi kui praeguses volikogus.

Fotod: Arvo Tarmula

Arvo Ninn IMG_4328

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaminaka
9 aastat tagasi

Martna elanikud tehku korteriühistud ja korjaku remondifondi-tehke ise ka midagi,mis te vingute-nõuka aeg on läbi.

Tablast
9 aastat tagasi

Kahjuks torude vahetus ei mõju osadele korteritle mitte üks teps,,,,,,

jaminaka
9 aastat tagasi

NOH äraostmatu,mitu viga parandasid.