Galerii: Täna avati Vikerkaare lasteaed

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24

Täna avati Vikerkaare lasteaed, kus lapsed on juba nädala käinud.

Avakõned ja pidulik lindi läbilõikamine toimus õues. Seejärel said külalised lasteaiaga tutvuda ning lõpuks esines lasteaia vanim rühm.

„Pikk ja keeruline aeg on otsa saanud,“ ütles avakõnes Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Lasteaia remontimine oligi pikem kui algselt oleks pidanud olema, sest linnavalitsus unustas inimliku eksituse tõttu hanke kooskõlastada Šveitsi majandusministeeriumiga ja seetõttu oli esimene hange abikõlbmatu.

Nüüd on seitse kuud remondis olnud maja valmis saanud, osa mööblit on küll veel tulemas, kuid teistes lasteaedades olnud lapsed on kodulasteaeda tagasi saanud. Homme alustavad lasteaia teed ka kõige pisemad, kes seni on kodus olnud.

Lasteaia õuealast on puudu veel ka mänguväljak ja murukate, mille lasteaed saab soojemate ilmade saabudes.

Vikerkaare lasteaia puhul on tegemist energiasäästliku lasteaiaga, mis kulutab aastas arvutuslikult 98 kWh/m2. Eesmärk oli saavutada energiatõhususarvu alla 200 kWh/m2 aastas. Enne remonti kulutas lasteaed 230 kWh/m2.

Lasteaia remondiks sai Haapsalu linn toetust Eesti-Šveitsi koostööprogrammist.Lasteaia renoveerimisele kulus 986 684 eurot. Sellest 525 000 on Šveitsi riigi toetus. Ülejäänud raha tuli linna eelarvest. Haapsalu on Eestis esimene omavalitsus, kelle Eesti-Šveitsi koostööprogrammi projekt on valminud.

Haapsalu on Eestis esimene omavalitsus, kelle Eesti-Šveitsi koostööprogrammi projekt on valminud.

Fotod: Arvo Tarmula

Vikerkaare lasteaia avamine02 Vikerkaare lasteaia avamine03 Vikerkaare lasteaia avamine04 Vikerkaare lasteaia avamine05 Vikerkaare lasteaia avamine07 Vikerkaare lasteaia avamine08 Vikerkaare lasteaia avamine09 Vikerkaare lasteaia avamine10 Vikerkaare lasteaia avamine12 Vikerkaare lasteaia avamine13 Vikerkaare lasteaia avamine14 Vikerkaare lasteaia avamine15 Vikerkaare lasteaia avamine16 Vikerkaare lasteaia avamine18 Vikerkaare lasteaia avamine19 Vikerkaare lasteaia avamine20 Vikerkaare lasteaia avamine21 Vikerkaare lasteaia avamine25 Vikerkaare lasteaia avamine26 Vikerkaare lasteaia avamine27 Vikerkaare lasteaia avamine28 Vikerkaare lasteaia avamine29 Vikerkaare lasteaia avamine30 Vikerkaare lasteaia avamine31

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mailis
9 aastat tagasi

Tee mis teed, Haapsalu vingujatele ei sobi ikka miski.

Z
9 aastat tagasi

Šveitsil ja Norral on kohustused ELi ees, kuna soovivad olla EL vabaturul ise ELi kuulumata.

Pikker
9 aastat tagasi

Riik seisab püsti annetuste ja abide najal!
šveits andis renoveerimiseks raha!!!!
Invaliid riik!

...
9 aastat tagasi

Tore, et üks nurgake siin linnas korras on. Mõne aasta pärast hakatakse lasteaedasid jälle sulgema, sest pole lapsi. Näiteks veebruaris sündis Haapsalu linna 4 last.

.
9 aastat tagasi
Reply to  ...

sulgemise asemel võiks laste arvu rühmas normaalsesse suurusesse viia. Väiksemad rühmad on lapse arengule igas mõttes palju kasulikumad. Tõsteti Vikerkaare remondi pärast laste arv rühmas üle 20-ne,no arusaadav. Remont sai valmis,aga laste arv rühmas muutumatu,mis nüüd siis? Vägisi jääb tunne,et üritatakse luua pilti,kuidas linnas ühte lasteaeda enam vaja ei ole,kuna sinna lapsi ei jagu. Selge on ka see,et kui meie hariduselu nõustab täiesti arenemisvõimetu inimene,kes lähtub üksnes sellest,et kunagi oli rühmades üle 30 lapse ja saadi ka hakkama ning kunagi oli veel nii ja naa,siis ei muutu paremuse poole mitte midagi. Raha kokkuhoiu mõttes on kindlasti kasulik üks lasteaed sulgeda,kuid… Loe rohkem »

lihtsaltmaria
9 aastat tagasi

Väga ilus, super…pole vaja vinguda, kõik mis tehakse on ju hea…ikkagi suured ettevõtmised…tõesti tore ja vahva…inimesed. ärge olge kadedad…

Jüri
9 aastat tagasi

Ilus!

kryptonite
9 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Eriti Epp

juuuuu
9 aastat tagasi
Reply to  kryptonite

ei tea mis nõu nõunik seal andmas käis?! Suppi sealt ei saa ju

?
9 aastat tagasi

Mis vingumine jälle ,muud Haapsalu inimesed ei oskagi?

tehku ise parem
9 aastat tagasi
Reply to  ?

Ju siis vana oleks nende vingujate jaoks etem olnud, et ühtki märki ilust ei näe.

Linnaisa
9 aastat tagasi

Ehk on asi hoopis selles, et ei oska teha ilusat nägu käib-kah stiilis tehtud asjadele – äkki peaks tegema peale välise sära ka muud asjad korralikult 😉

ning
9 aastat tagasi

Köögiga läks ka nagu läks. Eks tegelikult sellestki unustati rääkida,kui ei oleks lapsevanemaid olnud,kes teema üles võtsid.

Linnaisa
9 aastat tagasi

Aga sellest, et seinades on praod, voodid on lühikesed ja riidekapid kasutuseks äärmiselt ebamugavad ning olematu mahutavusega, me lihtsalt ei räägi. Kui ei räägi siis pole olemas … nanananaananaa

ja
9 aastat tagasi

Teistes lasteaedades palun ka viia laste arv rühmades norm.suurustesse.