SEB kutsub täna Maa tundi pidama

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Täna kutsub looduskaitseorganisatsioon WWF (World Wide Fund ) ja SEB pank rahvast üles pidama tunnipikkust ülemaailmset Maa tundi (Earth Hour), mil Eesti aja järgi kell 20.30 lülitatakse tunniks ajaks välja liigselt põlevad tuled. WWF soovib valgustuse väljalülitamisega saavutatava energia kokkuhoiuga juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele. SEB on nii Eestis kui ka teistes riikides osalenud Maa tunnil juba kuus aastat.

SEB juhatuse esimees Riho Unt ütles, et SEB peab jätkusuutlikkuse teemat väga oluliseks.

"Pangana kasutame alates 2010. aastast rohelist energiat. Pangakontorites pakume klientidele paberivaba teenindust, mille eesmärk on edendada innovatiivset käitumist ja sellega koos säästa puid, puhast vett ja energiat. Maa tund on hea näide ülemaailmsest aktsioonist, mis lubab jätkusuutlikkusest rääkijail oma sõnad tegudeks teha. Selleks, et säilitada väärilist elukeskkonda ka lastele, peame kõigepealt muutma oma suhtumist Maasse ja maaväärtuste kasutamissse. Kustutame Maa tunnil tunniks ajaks ära panga logo- ja reklaamtuled ning kontorites põlevad tuled," ütles Unt.

 Maa tunni eesmärk on vähendada süsinikdioksiidi hulka Maa atmosfääris ja panna inimesed mõtlema keskkonna hoidmisele. Maa tund sai alguse Sydneyst 2007. aastal, kui 2,2 miljonit majapidamist oma valgustid üheks tunniks välja lülitas. 2008. aastal osales aktsioonis 50 miljonit inimest, seega kasvas aktsioon ülemaailmseks jätkusuutlikuks liikumiseks. 2009. aastal oli liikumise eesmärk viia Maa tund uuele tasandile, saavutades ühe miljardi inimese osalemine.

Täna võtab Maa tunnist osa juba 162 riiki üle maailma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments