Urmas Sukles: Linnavalitsus ei ole kaalunud andmekeskuse alternatiivseid asukohti

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Pärast linnavolinik Merle Mäesalu esitatud Urmas Suklese umbusalduse sisseandmist jätkus täna Haapsalu linnavolikogus sõnelemine andmekeskuse asukoha pärast.

Merle Mäesalu esitas Urmas Suklesele arupärimise, kas linnavalitsus on kaalunud andmekeskuse rajamist mõnda teise asukohta, sest ümbruskonna elanikud on mures Haava tänavale kavandatavast keskusest lähtuva ohu ja müra pärast.

„Olen üllatunud,et maavalitsuse arengu ja … mis osakonna juhataja seda küsib, sest linnavalitsus ei ole andmekeskuse rajaja,” alustas Sukles vastamist. „Seega ei saa linnavalitsus asukohta kaaluda.”

Mäesalu osutas Suklese kirjalikule vastusele, milles linnapea ütleb, et planeeringu on kooskõlastanud keskkonnaamet, terviseamet ja päästeamet ja et linnavalitsus on tellinud müraekspertiisi, mis on koostamisel.

Mäesalu küsis, kas on mõistlik, et ametid on andnud kooskõlastuse, enne kui mürauuringud on lõppenud.

„Ametid on öelnud, et asukoht sobib,” vastas Sukles. „Et meie oleme küsinud müra kohta hinnangut, näitab meie tublidust.”

Mäesalu küsis, kas olnuks mõistlik kaaluda keskkonnamõju hindamist, sest andmekeskuse juures on 78 000 liitrit kütust ja jahutussüsteem, mis tekitab müra.

„Keskkonnaamet ei pidanud keskkonnamõju hindamist vajalikuks,” vastas Sukles. „Kütus pole ohtlik, see on kinnises hoidlas, see ei ole bensiinijaam.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Villu
8 aastat tagasi

kus kandis see talinas asub…-läheks hea meelega…

isa
8 aastat tagasi

eks käige siis talinas tööl.

Juhhaidiii
8 aastat tagasi

No nii lolli juttu linnapea ikka ajada küll ei tohiks. Kui linnapea tuli volikogu ette, siis oleks ta pidanud endale vähemalt selgeks tegema “Haapsalu linna ehitusmääruses” kajastuvad põhitõed, mis puudutavad detailplaneeringute kehtestamist ja selle menetlemise kulgu. Vastavalt linna ehitusmäärusele koostab linnaarhitekt detailplaneeringu lähteülesande. Lähteülesandes annab linnaarhitekt linnapoolsed tingimused koostatavale planeeringule. Lähteülesandes sätestatakse kitsendused, linnapoolsed tingimused (nt kooskõlastamise vajadused, keskkonnamõjude hindamise vajadus jms), detailplaneeringu lähteseisukohad, planeeringu kooskõlastajad jne. Lugedes artiklit on selge, et pr Mäesalu esitas selged ja konkreetsed küsimused, mis lähtusid linnakodanike huvidest. Pr Mäesalu küsimustest selgub, et ta, erinevalt linnapeast Suklesest,valdab detaiplaneerigute teemat. Kaldun arvama, et seetõttu Sukles küsiski… Loe rohkem »

Juhhaidiii
8 aastat tagasi

No nii lolli juttu linnapea ikka ajada küll ei tohiks. Kui linnapea tuli volikogu ette, siis oleks ta pidanud endale vähemalt selgeks tegema “Haapsalu linna ehitusmääruses” kajastuvad põhitõed, mis puudutavad detailplaneeringute kehtestamist ja selle menetlemise kulgu. Vastavalt linna ehitusmäärusele koostab linnaarhitekt detailplaneeringu lähteülesande. Lähteülesandes annab linnaarhitekt linnapoolsed tingimused koostatavale planeeringule. Lähteülesandes sätestatakse kitsendused, linnapoolsed tingimused (nt kooskõlastamise vajadused, keskkonnamõjude hindamise vajadus jms), detailplaneeringu lähteseisukohad, planeeringu kooskõlastajad jne. Lugedes artiklit on selge, et pr Mäesalu esitas selged ja konkreetsed küsimused, mis lähtusid linnakodanike huvidest. Pr Mäesalu küsimustest selgub, et ta, erinevalt linnapeastvaldab detaiplaneerigute teemat

Villu
9 aastat tagasi

suklesel ka rohud võtmata?
andmekeskus????tule taevas appiii

Mnjah
9 aastat tagasi

Ullike Urmas, saa aru sellest, mis tähendab linnaplaneerimine ning tee selgeks andmekeskuse olemus. Sõida parem mõnda andmekeskust vaatama (Google Soomes või Facebook Rootsis), aga mite kuskile mõtetusse sõpruslinna. Vaatan seda konnatiiki kõrvalt ja järjest rohkem süveneb arusaam, et rumalad ja saamatud töötavad linnavalitsuses.

To+Mnjah
9 aastat tagasi
Reply to  Mnjah

Sina aga võiks lahti seletada,et kuidas Linnapea,kohalik omavalitsus,linnavalitsus või kes iganes saab eraomanikku sundida oma maja mujale ehitama?
Nagu eelpool mainiti–kuidas Sina suhtud,kui linnavalitsus ütleks,et ehita oma maja mereäärse krundi asemel kuskile surnuaia taha metsa?

Mnjah
8 aastat tagasi
Reply to  To+Mnjah

Vot siin ongi arusaam, mis asi on linnaplaneerimine ja mis on selle sisuks. Kohalik omavalitsus kujundab läbi planeerimisalase tegevuse linna arengut ning sätestab ka ehitustegevuse võimalikud suunad. Diskretsioon annab selleks võimaluse ning linna areng peab olema vastavuses avalikust huvist tingitud linnaruumi igakülgsest arendamisest. Haapsalu linnas puudub mõistlik linnaplaneerimisalane pädevus ning arusaam. Selleks ei tule midagi muud teha kui ringi jalutada ning näha võimalikke arenguid, mis on avalikustatud. Kokkuvõtteks on linnal hoobasid linnaruumi arendamiseks ja saab ka eraomanikku lähtuvalt mõistusest ja mõistlikkusest piirata. Kahjuks on Haapsalus viimasel ajaperioodil puudus hallollusest ja kohalik konnatiik tegutseb ikka omaenese tarkuses ning targematelt ei osata… Loe rohkem »

viira
9 aastat tagasi

Kiltsi tehnoparki see plekikolakas vist ei sobi. Eks reformikad teavad paremini!

einoh,
9 aastat tagasi

põhjust arupõrimiseks leiab ikka. Urmas jälle küsis Merlelt mis … osakonna juhataja ta on. Viik.

naised saunas
9 aastat tagasi

rääkisid tasemel jutt, mis sest et uuringuid on tehtud ja tehakse. Aga ikkagi – naised saunas rääkisid!

K.
9 aastat tagasi

Mina omanikuna ehk ei kaalukski andmekeskuse rajamist Eestisse. Kui Haapsalu volikogu opositsioon arvab, et nemad saavad kaaluda, kuhu mina oma andmekeskuse ehitan, siis on tõesti hea, et nad on opositsioon.