Umbusaldusavaldus linnapea Urmas Suklesele. Täistekst

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänane Haapsalu linnavolikogu korraline istung algas opositsiooni umbusaldusavaldusega linnapea Urmas Suklesele:

Käesolevaga algatame umbusalduse avaldamise ja palume linnapea hr Urmas Sukles vabastada ametist. Umbusaldamise ajendiks on meedias avaldatud info, et 2014. aasta kõige loomavaenulikuma teo valimisel võltsiti Haapsalu linnavalitsuse arvuti IP-aadressilt hääletustulemusi. Selline ebaeetiline tegu kahjustab Haapsalu linna mainet. Linnakodanike ja volikogu liikmetena on meil piinlik meie kodulinna valitsemise pärast.

Lisaks sellele toome esile järgmised teod ja tegematajätmised, mis kinnitavad, et linnavalitsust ei juhita süsteemselt, ei täideta ametiülesandeid piisava hoolsusega ning töökorralduses on puudujääke:

1) Linnavalitsuse töötaja eksimuse tõttu jäid riigihankest “Haapsalu linna tänavate hooldus 2011-2014″ välja Posti tn kõnniteed. Selle tulemusena tekitati linnale kolme aasta jooksul arvestuslikult ca 4000 eurot lisakulu;

2) Linnavalitsuse töötaja eksimuse tõttu ei kooskõlastatud Vikerkaare lasteaia ehitushanget rahastajaga, mistõttu tühistati riigihange ja kuulutati välja uus. Selle tulemusena kaotati aega ja tekitati ebamugavusi lastele, lastevanematele ja lasteaedade töötajatele. Selgitamisel on hanke tühistamisest tingitud rahaline kahju linnale;

3) Linnavalitsus unustas taotleda 2015.a riigieelarvest transiitteede toetust (maksimaalne toetuse määr 500 000 €) ja/või ettevõtlusega seotud teede toetust (maksimaalne toetuse määr 100 000 €). Selle tulemusena lükkub edasi linnatänavate remont;

4) Linnavalitsuse suutmatus selgitada hariduse valdkonna struktuurimuutuste põhjuseid ja lasteaedade ühistoitlustamise mõttekust, mille tulemusena väheneb linnavalitsuse usaldusväärsus.

5) Linnavalitsuse tegevusetus Haapsalu loomade varjupaiga osas, kus loomade elutingimused on olnud aastaid loomavaenulikud hoolimata loomakaitsjate ja kodanike korduvatest pöördumistest linnavalitsuse poole. Lubadustele vaatamata ei ole linnavalitsus suutnud antud teenuse tellimiseks korraldada vähempakkumist, mis tagaks konkurentsi ja seeläbi parema teenuse kvaliteedi.

Leiame, et linnavalitsuse töös on puudujääke, mis kahjustavad linna mainet ja pidurdavad linna arengut ning selle eest vastutab linnapea hr Urmas Sukles.

Linnavolikogu liikmed:
Merle Mäesalu
Ingrid Danilov
Andrei Tšerepanov
Raimond Lunev
Valdo Maisalu
Heinar Tuulberg

27. märts 2015

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
LOETUIMAD LOOD 2015. Sukles: Haapsalu vastu on algatatud pikaajaline laimukampaania | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Mul on väga kahju, et te teete oma avalduse meedia kaudu saadud info alusel. Sest nii te kirjutate ja nii ma ka järeldan sellest, mida mulle on süüks pandud. Kahju, sest enamiku allakirjutanutega olen ma endateada olnud kogu aeg konstruktiivne.Olen teie ettepanekuid arvestanud, linnavalitsus on teie poolt tõstetud küsimused lahendanud. Ning mulle on ausalt arusaamatu, miks te pole minuga arutanud neid umbusalduses tõstatatud nõndanimetatud puudujääke. […]

Urmas Sukles: Haapsalu kohta on algatatud pikaajaline laimukampaania | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Mul on väga kahju, et te teete oma avalduse meedia kaudu saadud info alusel. Sest nii te kirjutate ja nii ma ka järeldan sellest, mida mulle on süüks pandud. Kahju, sest enamiku allakirjutanutega olen ma endateada olnud kogu aeg konstruktiivne.Olen teie ettepanekuid arvestanud, linnavalitsus on teie poolt tõstetud küsimused lahendanud. Ning mulle on ausalt arusaamatu, miks te pole minuga arutanud neid umbusalduses tõstatatud nõndanimetatud puudujääke. […]

Merle Mäesalu: See on väga-väga piinlik! | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Loe ka umbsusaldusavalduse täisteksti! […]

Heh
8 aastat tagasi

Mis mõttes oli linn välja surnud teiste linnapeade ajal? Sukles on juhtinud 15 aastat, vahepeal oli paar aastat linnapea keegi teine. Kas nüüd vahepeal suri linn paariks aastaks välja ning Sukles äratas jälle vupsti ellu? Vabandust aga ma ei saanud aru, kas seletaksid seda kuidagi?

Gen.
8 aastat tagasi

Ma elan ka Tamme tn. kortermajas ja olen siiski arvamusel,et korteriomanik on esimene,kes oma elamise korras peaks hoidma.Oma kodu olen suutnud siiani heas korras hoida,kui mitte arvestada harvu (taara)ummistusi Meil on ju olnud ka peale hr. Suklese teisi linnapäid mu 60 aastase elu jooksul Haapsalus. Ja arvan siiani,et praegune on üks parematest. Vähemalt tema ajal pole linn välja surnud,nagu juhtus paari teise linnapea ajal. Aga demokraatia kriteerium on valimised.Aga selles,et hulkuvaid loomi on viimasel ajal jälle juurde tekkinud,on põhiliselt süüdi (endised) loomaomanikud,kes tuleks ka steriliseerida….

Karla
8 aastat tagasi
Reply to  Gen.

Õigus Gen! Vastutustundetutest linnakodanikest peaks probleemi lahendamist alustama, kes oma lemmikloomad hoolitsuseta mõõda linna hulkuma jätavad. Linn võitleb nende tekitatud tagajärgedega ja nüüd austatud loomakaitsjad ei otsi lemmikloomade omanikke taga vaid närivad linnaisade kallal. Kas on mõni lemmiklooma omanik, kes oma lemmiklooma ilmahooleks jättis, avalikkuse ette taritud, lehte häbiposti pandud või mõnel muul moel avalikult hukkamõistetud. Ei ole, sest see nõuab järjepidevat ja hoolikat uurimist, milleks loomakaitsjatel pole oskusi, aega ega tahtmist tegeleda. Lihtsam on linnaisad hukka mõista, sest siis teenib poliitilist kapitali toetust vajavale erakonnale. Hulkuma läinud lemmiklooma omanike käest saad vastu päid-jalgu ja ei teeni miskit kapitali ega… Loe rohkem »

laura+jensen
8 aastat tagasi

Nüüd sain alles aru , et miks sa küsisid maja ja tänava numbrit Urmas Sukles. Kolmas evakuatsioon hallituse tõttu tütrel on igatahes Linnamajanduse hallataval maja Jalaka 5. Seal elab mu tütar antud hetkel. Kelder on mustast hallitusest üleni kaetud ja see on levinud kõikidesse korteritesse. See aga on juba otseselt Linnavalitsuse tegemata jätmine . Nagu ka kõik muu Tamme tn ristmiku rahade kantimine. Üldiselt olen siiski arvamusel , et kui eestis leiduks sama julgeid inimesi paar inimest rohkem nagu mina siis Eesti oleks juba paremas korras kui on Soome hetkel. Nüüd on ka esimesed tõendid , et tõesti saab võltsida… Loe rohkem »