Politsei patrullteenistus kolib holmile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Argo Tali (6)Haapsalu Lossiplatsilt holmile kolimine puudutab Läänemaa politseijuht Argo Tali sõnul umbes 30 patrullteenistuse töötajat. Menetlejad, kelle juurde tavakodanikul asja, jäävad Lossiplatsile. Foto: Arvo Tarmula

 

Kui sügisel rääkis Läänemaa politseijuht Argo Tali holmil asuva senise piirivalvekordoni mahajätmisest ja politseijõudude koondamisest Lossiplatsile, siis uue kava kohaselt ei jääks holmile mitte üksnes merepäästeüksus, vaid sinna koliks kogu patrullteenistus.

Tali oli kolimisplaanidest rääkides napisõnaline: „Praegu on, jah, mõte niipidi, aga see on idee tasandil. Mis välja tuleb, on veel vara öelda.” Politseijuht lisas, et Lääne prefekt on läänlaste plaaniga päri.

„Kuupäevadest ei räägi praegu keegi midagi, enne tuleb teatud eeltingimused täita,” ütles Haapsalu jaoskonna patrullteenistuse vanem Tarmo Tomson.

 

Rohkem ruumi

Teatud tingimuste all peab ta silmas remonti, sest olme ja varustuse hoidmise tingimused peavad enne kolimist nõuetele vastama. Maja ümbrusse tehakse juurde parkimiskohti, territooriumile pääs tõkestatakse tõkkepuuga ja territooriumi valveks paigaldatakse kaamerad.

Politseijuhtide sõnul ei tähenda patrullteenistuse holmile kolimine, et patrullipolitseinikud end seal tõkkepuude taga varjama hakkaksid. „Patrullteenistuse mõte on, et nad peavad olema majast väljas,” selgitas Tomson.

Kolimine puudutaks Argo Tali sõnul umbes 30 patrullteenistuse töötajat. Menetlejad, kelle juurde tavakodanikul asja, jäävad Lossiplatsile.

Mullu sügisel kõne all olnud Lossiplatsile kolimise vastu tõstsid häält merepäästeüksuse liikmed, kelle hinnangul vähendaks merepäästevarustuse koondamine kesklinna merepäästevõimet ja pikendaks merele reageerimise aega.

„Praeguse variandi pluss on selles, et merepääste saanid ja kaatrid saaksid kalda lähedal olla,” ütles Tali. Tomson lisas, et ka patrullil oleks holmilt lihtsam liikuma pääseda, sest suvel pargitakse näiteks kontsertide ajal vanalinna pisikesed tänavad nii kinni, et politseijaoskonna hoovist on bussiga keeruline välja pääseda.

 

Passilaud tagasi

Patrullteenistusest vabaks jäävaisse ruumidesse Lossiplatsil on Tali sõnul kavas kolida kodakondsus- ja migratsiooniameti teenindusbüroo Jaama tänavalt. Politsei majandustalituse juhtivspetsialist Helmuth Kaljo ütles, et teenindusbüroo hakkaks paiknema samas kohas esimesel korrusel, kus oli vanasti passilaud.

Tali põhjendas kolimisvajadust inimeste jalavaeva vähendamisega. Sellest aastast annab kodakondsus- ja migratsiooniameti teenindusbüroo ka relvalube välja, et loataotlejail poleks vaja enam Jaama tänava ja vanalinna vahet pendeldada.

 

ARVUD

* Haapsalu politseijaoskonna patrulltalituses töötab 43 inimest, kellest igapäevaselt käib patrullis 36 inimest.

* Talitusel on kasutada 8 sõidukit (autot/bussi/maasturit) ja 5 ujuvvahendit.

* Ööpäevas on keskmiselt väljas 3,5 patrulli.

* Aasta algusest tänaseni on tulnud teenindada keskmiselt 5,14 väljakutset ööpäevas

Allikas: Haapsalu politseijaoskond

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Villu
8 aastat tagasi

a nahhui neid mente Haapsallu üldse vaja…

liikleja
9 aastat tagasi

Kui politsei suur ülemus väidab et nemad ei saa hoovist välja oma bussiga, siis tekib küsimus, millega te üldse hakkama saate, ei suuda järelikult korda tagada. Ammu juba jälgin ,et Haapsalus ei tegeleta aastaid valesti parkijatega, õige mõte hr. Tali ,lihtsam on asukohta vahetada kui ummikuid tekitvate juhtidega tegeleda,edu teile kolimisel.

Linnaelanik
9 aastat tagasi

…. linnavalitsus Holmile,politsei avalikkuse juurde ,linnavalitsusse – kõigil rahu majas.Politsei ei peaks olema kuskil kaugel,tulge mõistusele !

Logistiliselt natuke
9 aastat tagasi

…napakas otsus linna piirile kolida,sest sealt jõuab ka suvel näiteks Aafrika ette alles 5 minutiga. Ja milleks peaks näiteks suviste suurürituste ajal pätte autodega teise linna serva vedama, kui praegune politseimaja on aegade hämarusest 50 meetri kaugusel lossipargist üle platsi? Aga ju siis mõni firma valimisi rahastas ning nüüd tahab prisket ehituslepingut….

naised saunas rääkisid
9 aastat tagasi

et aegade hämarusest oli seal poistekool.

SÄRTS
9 aastat tagasi

Oli juba kord tark tegu Läänemaal koliti maakonna keskusest Haapsalust ARK buroo Taebla urkasse—–vinge pull tehti siis —-rahvas suurest linnas käis asju ajama kuskil maa kolgas

Kübe
9 aastat tagasi

See sobib. Tegelikult võiks veel kaugemale kolida.

vaat ei saa aru
9 aastat tagasi

miks need patrullteenistused peavad kesklinnas olema. Aga et vanalinna elavdada tuleks riigiasutused koondada vanalinna. ka linnavalitsus vanast parteimajast ka ära tuua.

Hiidlane
9 aastat tagasi

Sama Kärdlas. Konkurentsitult linna kõige paremal krundil otse mere ääres, uue sadama kõrval, asub politsei ja piirivalve ja arestikamber ja nende tehnika hoiuplats.

Alar Schönberg
9 aastat tagasi

Holmile peaks ennekõike koonduma merega seotud tegevus. On olnud ju ka vähemalt jutu tasemel viimasel ajal linnapoolset initsiatiivi, et saada piirivalvesadam linnale, et seal tegutseksid merepäästjad, jahtklubi, et linnal oleks ka oma sadam. Patrulli viimine linna taha nurka kotti ei peaks minu loogika kohaselt ka operatiivsusele eriti plusse andma.

Villu
9 aastat tagasi

Hobulaid või Vormsi oleksid head valikud…

Õ
8 aastat tagasi
Reply to  Villu

See oleks parim lahendus!