Jaanus Karilaid Suklesele umbusaldusavaldust tõsiseks ei pea

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Jaanus Karilaid. ARVO TARMULA

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid ütles vahetult pärast linnavolikogu istungit, et linnapeale umbusaldusavaldus on igati tavaline ja normaalne opositsiooni käitumine.

"Minu jaoks on pigem üllatus, et esimene umbusaldusavaldus tuli alles praegu. Olen olnud 2009. aastast Reformierakonnaga koalitsioonis. Praegu on aasta 2015 ja äsjane on esimene umbusaldusavaldus," ütles Karilaid.

Karilaid ütles, et umbusaldusavaldus linnapeale peaks distsiplineerima linna juhtkonda edaspidi paremini tegutsema.

Tõsiseks Karilaid umbusaldusavaldust ei pea. "Igas valdkonnas on midagi täiuslikkusest puudu ja mingi potentsiaal kasutamata. Minu jaoks on umbusaldus tõsine siis, kui keegi omandab maksumaksja raha, kuritarvitab seda, käitub omakasu eesmärgil. Neid kahtlusi õnneks ei ole. Tegemist on töökultuuri parandamise ja suuremale hoolikusele suunava umbusaldusega," ütles Karilaid.

Linnapeale süüks pandud "internetimanipulatsioonide" skandaali kohta ütles Karilaid, et ei ole objektiivne seda hindama. "Mul on suur skepsis interneti suhtes. Ma olen väga skeptiline ka e-valimiste suhtes," ütles Karilaid.

Selle kohta, et loomakaitse selts kuulutas Haapsalu linnavalitsuse tegevusetuse koduta loomade varjupaiga osas aasta kõige loomavaenulikumaks teoks, ütles Karilaid, selle juhtumi puhul on rohkem emotsioone kui tõde.

Linnapea Urmas Suklesele umbusaldushääletuseks koguneb Haapsalu linnavolikogu tuleval neljapäeval.

"Mul on hea meel, et linnapea saab tulla volikogu ette ja kõikidest asjadest põhjalikult rääkida. Nii väikeses kogukonnas, kui seda on Haapsalu, ei tohi süüdistusi ja kahtlusi jätta õhku rippuma. Tuleb anda väga selged vastused, kas on tehtud valesti, mida on tehtud valesti ja mida saab paremini teha," ütles Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ei
9 aastat tagasi

tasu Karilaidu küll süüdistada.Karilaid vastab täiesti targalt ja adekvaatselt-umbusaldus annab linnapeale võimaluse selgitada,kuidas asjad tegelikult on,kui on probleeme,tuleb need lahendada.Ka interneti suhtes annab Karilaid täiesti ühemõttelise selgituse.Peab ikka lugema ennem teksti läbi,asjata pole mõtet lahmida,sest Karilaid on veel ainus tipppoliitik,kes tõesti seisab Haapsalu eest

Kuglimugli
9 aastat tagasi

Noh, Savisaarele näiteks on piltlikult öeldes – sada korda umbusaldust avaldatud ja mis tulemus on ? Haapsalu on moeküsimustes alati hilinenud 🙂 Ega Mäesalu ometi arva, et peale linnapea kangutamist on koht kohe tema ?

Lepatriinu
9 aastat tagasi

Kas maksumaksja raha kuritarvitamine on see, kui raha makstakse teenuse eest, mis ei vasta eeskirjadele ega seadustele?…. Hmmm…

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Lepatriinu

hea point

...
9 aastat tagasi

Isver-Susver, see oli teada ,et Karilaid igas asjas Suklest toetab aga milleks selline avalik pugemine.