Arnold Juhans andis maleva lipu uuele pealikule üle

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

IMG_3405

Foto: Arvo Tarmula

Riiulitäie raamatute ja paljude heade soovidega saadeti täna pensionile reservmajor Arnold Juhans (pildil), kes juhtis Kaitseliidu Lääne malevat 14 aastat. 

Juhans tunnistas „Lipulaulu” ja Eesti hümniga alanud hüvastijätuõhtul, et on mundrit kandnud 7. maist 1981. Enne malevapealikuks saamist oli ta kriminaalpolitsei komissar. Praegustest malevapealikest on ta ainuke, kes on nii kaua saanud ühel kohal teenida.

„Mujal töötatakse, meie teenime,” nägi piiskop electus Tiit Salumäe kirikuõpetajal ja sõjaväelasel ühiseid jooni.

„Asjad ei seisa ise koos, neid hoitakse koos,” kõneles malevapealiku abi Neeme Suur ja oli kindel, et olla asjade koos hoidja on Juhansi missioon ja kutsumus. Juhansi kultuuri- ja ajaloohuvi teades kingiti talle palju raamatuid, aga ka tänukirju.

Omapärase tänukirja raius musta läikivasse kiviplaati Memento juht Arnold Aljaste. Malevapealiku ameti üleandmise sümboolse aktina andis Juhans maleva lipu üle uuele malevapealikule Mehis Bornile.

Kõik õnnitlused vastu võetud, ohkas Juhans kergendatult ja ütles saalitäiele, enamasti mundris meestele: „Õppustel näeme!”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments