Linnad peavad pühapäeval linnurallit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

tihaneFoto: Tarvo Valker

Pühapäeval, 29. märtsil korraldab Eesti ornitoloogiaühing igakevadise linnade linnuvaatluspäeva ehk linnadevahelise linnuralli.

Linnade linnuvaatluspäeva koordinaator Tarvo Valker ütles, et osalemiseks tuleb kahe- kuni viieliikmelisel grupil ja panna kirja nähtud linnuliigid ajavahemikul kella 5st kuni 13ni. Valkeri sõnul ei tasu lasta end varasest alguskellaajast heidutada – lindude vaatlemiseks võib kasutada ükskõik kui lühikest aega kella 5 ja 13 vahel.

Arvesse lähevad loodusliku päritoluga linnuliigid, keda kohati linna piiridest väljumata. "Linnud võivad olla kaugel lahel, kuid kui hea optika abiga liigi ära määrate, lähevad nad linnalindudena kirja – peaasi, et osalejad ise jääksid linna piiresse," selgitas Valker.

14. korda peetava linnuvaatluse eesmärgiks on juhtida tähelepanu meie linnade linnurikkusele ning alanud rändlindude saabumisele. Möödunud aastal võttis linnade linnuvaatluspäevast osa 21 linna.

Vaatlustulemused tuleb edastada pühapäeval kella 16ks e-postiga: tarvo.valker@eoy.ee. Linnuralli reeglid ja lisainfo on leitav ornitoloogiaühingu kodulehelt

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments