Haapsalu võltsis loomavaenulikema teo hääletuse tulemusi

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

loomade varjupaik Foto: Arvo Tarmula

Eesti Loomakaitse Seltsi poolt korraldatud 2014. aasta kõige loomavaenulikuma teo valimisel võltsiti Haapsalu linnavalitsusest hääletustulemusi. Õigete tulemuste põhjal hääletasid Eesti inimesed möödunud aasta kõige loomavaenulikumaks teoks Haapsalu linnavalitsuse tegevusetuse Haapsalu loomade varjupaiga osas.

Eilses Kanal 2 telesaates „Radar“ selgus tuntud IT-ekspertide Peeter Marveti ja Indrek Vainu analüüsi põhjal, et Haapsalu linnavalitsuse IP-aadressilt võltsiti 2014. aasta kõige loomavaenulikuma teo tiitlist pääsemiseks valimise hääletustulemusi tuhatkonna valehäälega.

Veebruari alguses kuulutas Eesti Loomakaitse Selts 14. aastat järjest välja kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo. Sedapuhku pälvis sõbraliku teo tiitli liikumisraskustega koertele tasuta vankrite valmistamine MTÜ Jooksev Koer poolt ja vaenuliku teo tiilti Harjumaal Rummu külas peremehe poolt oma koerale Pätule kirvega selga löömine.

„Tänaseks on meil piisavalt tõendeid, et nimetada 2014. aasta kõige loomavaenulikum tegu ümber Haapsalu linnavalitsuse tegevusetuseks Haapsalu loomade varjupaiga osas, kus loomade elutingimused on olnud aastaid loomavaenulikud hoolimata loomakaitsjate ja kodanike korduvatest pöördumistest linnavalitsuse poole,“ ütles Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll ja lisas: „Ehkki siiamaani on raske uskuda, et üks linnavalitsus on selliseks häältega manipuleerimiseks võimeline.“

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aastast tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

Haapsalu linnavalitsus võltsimist ei kommenteeri.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
51 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
9 aastat tagasi

Vikman ei ole kunagi olnud kõige ausam inimene. Manipuleeriv ja sorava suuvärgiga, peale vaadates aus ja puhas, kuid seljataga uss. Ega Sukleski ingel pole, kuid kui oleks vaja süükoormat kusagile veeretada, siis ta Vikmani kausipoolele vajuks. Väga häbi ja piinlik on igatahes oma kodulinna pärast. Mulle ei meeldi vinguda poliitikute tegemiste ja möödalaskmiste pärast, kuid see tegu on küll igasugused piirid ületanud. Oma tegevusetust ja ükskõiksust püüda kinni mätsida.. Hea on, et välja tuli. Veel inetum oleks olnud, kui antud juhtum oleks märkamata jäänud. Vikmanil jälle moosivarga nägu peas…

!
9 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Vaata,seal majas ei liiguta keegi lillegi ilma Suklese korralduse või nõusolekuta!

Lugeja
9 aastat tagasi

Küsimus on selles, et miks linnavalitsus ei taha võtta vastutust oma tegevusetusest loomade varjupaiga osas hoolimata ettekirjutusest. Või keda siin süüdistada võiks – volikogu, linnapead, linnavalitsust??

Sellest hoolimata, kes vastutuse võtma peaks, on linnavõimu teguviis igati moraalivastane, igasugune võim on ka vastutav oma hallatava haldusliku omavalitsuse ees ning kui seda ei suudeta, siis oleks aeg kõrgematel peadel tagasi astuda, sest nad ei kannata kriitikat, mis nende suunas saadetakse.

Malle
9 aastat tagasi

Kui vaja võltsitakse ka prokuratuuris toimikut…tee siin ulute mõne võltshääle pärast…
Kui see Haapsalu LV-MENDID-Käsu Taavi suhted ja tegemised lahti harutada…päris mitu saadet Pealtnägija materjali saaks…

Mallele
9 aastat tagasi
Reply to  Malle

Ma ei tea suurt midagi loomade varjupaigast aga võin käe südamele panna, et Taavi on oma peale võtnud ikka väga suure koorma allakäinud inimeste varjupaigale.
Aga, sina Malle oled ikka väga allakäinud ja vihane.
Muide, sinu kommentaarid on artikli teemast täiesti nihu.

Malle
9 aastat tagasi

Käsu Taavi ju peab nii Loomade varjupaika,siis veel Vangide turvakodu ja Naiste Turvakodu…
Kujutate ette inimesed,et väikesed lapsed peavad istuma suve läbi Käsu Taavi kirikus kuigi oma kodu täiesti olemas…
Käsu Taaviga mängivad ju mendid kokku!!!-see on siin ikka selline haisev pomm et jube!!!

Malle
9 aastat tagasi

Teate ka kes on see Maarek tegelikult olnud oma minevikus…

pekki
9 aastat tagasi
Reply to  Malle

mina tean 🙂

Malle
9 aastat tagasi

kogu linnavalitsus väriseb Käsu Taavi käpa all…?

K
9 aastat tagasi

See häälte võltsimine oli ikka hale. Kui linnavalitsus seda teinud ei ole, nad võiks ju välja uurida, kes konkreetselt võltsis ja meile ka teada anda. Millegipärast kahtlen.

Sõna+sekka
9 aastat tagasi

Paar aastat tagasi kuulutati, et kellel on vanu tekikotte, padjapüüre, käterätikuid jne, tooge need loomade varjupaika. Mina, ullike siis lappisingi kogu oma väsinud vanavara kokku, laenasin veel naabrinaiselt ja asusin varjupaiga poole teele.
Loomadeni ma ei jõudnud, kuna kogu territoorium asus lukkude ja riivide taga. Enne võtsid mind rajalt maha kohalikud elanikud (paha öelda, aga need a` sotsiaali tüüpi) Kilekotid rebiti mu oma silma all tükkideks ja kogu nende sisu läks pehmelt öeldes, vasakule.
Sellist inimest, kes ka loomadest midagi teaks. ei suutnud keegi tuvastada.

kodanik
9 aastat tagasi

tegelikult on häbiväärne vaidlus selle üle, kas HLV on väärt esimest või teist kohta loomavaenuliku teo eest. Tulgem mõistusele, mis vahet seal on- tegemisit on ikkagi äärmiselt jõhkra, ebaeetilisele ning hoolimatu tegutsemisega, mis loomade varjupaigas, linnavalitsuse jätkuval heakskiidul toimub. Linnavalitsus on täpselt samapalju vastutav kui need jõhkardid, kes abitute loomade piina ja surmamise arvel endale pappi kokku ajavad. Juttugi ei saa olla, et kõik on korras ja linnavalitsus midagi ei tea- selleks on tunnistajaid liiga palju, tähelepanujuhtimisi liiga palju- nii tavakodanike kui ka professionaalsete loomakaitsjate poolt. Ainult üks küsimus- kui varjupaiga pidajate sõnul pole tegemist mingi rahauguga (või siiski on?)… Loe rohkem »

piinlik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Ütleme nii,et tegelikult on võltsimine nagu lasteaia teema ju,see teeb kogu asja ainult hullemaks. Sukles selle asemele et mees olla ja vastutada ,otsustas pettuste abil vastutusest pääseda ja tulemuseks kordades suurem häbiplekk!

Juss
9 aastat tagasi

Kes on linnavalitsuse patsiga poiss – eks see nobenäpp oligi see tegelik LV Kutser. Savilaid on Haapsallu pealinna kombed maale toonud.