Tõrukese lasteaed sai seisklusraja

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Täna avati Tõrukese lasteaias seiklusrada, kus lapsed saavad turnida köie otsas kõikuvail palgi- ja lauajuppidel, ronida mööda võrku ja lasta mööda köit pikalt liugu.

„Seiklusrada arendab lastes koordinatsiooni ja tasakaalu, annab füüsilist koormust,” ütles seiklusraja ülespanija Tarvo Liik osaühingust „3park” .

Rada on pandud üles lasteaia õue serva puude vahele, rada on umbes 50 m pikkune. Liigil kulus raja ülespanekuks nädalajagu päevi.

Seiklusraja mõtte algatas mullu sügisel lasteaia liikumisõpetaja Liivi Veske.

„See on minu unistuste täitumine,” ütles Liivi Veske. Ta ütles, et seiklusraja liikuvatel osadel turnimine arendab lastel käe ja silma koostööd, õpetab keskendumist. Rada arendab lapsi rohkem kui pelk jooksmine ja kiikumine.

Seiklusrada läks maksma 5900 eurot, sellest 3000 eurot on sponsorite raha, 1900 eurot andis linnavalitsus ja ülejäänu pani lasteaed oma eelarvest. Veske küsis toetust ja hasartmängumaksu nõukogust, aga nõukogu nende projekti ei toetanud.

Veske sõnul on veel vaja isade abi, et raja ümbrust pisut turvalisemaks muuta.

Haapsalu teistes lasteaedades sellist seiklusrada ei ole, tegemist on esimese omataolisega.

Fotod: Arvo Tarmula

Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (10) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (12) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (14) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (20) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (28) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (31) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (34) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (37) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (40) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (45) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (47) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (49) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (53) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (54) Tõrukese lasteaia seiklusrada arvo tarmula (55)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments