Saarte Hääl: “Vehklejas” kantakse Laimjala memmede sokke

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uue Eesti mängufilmi “Vehkleja” osatäitjad kannavad Laimjala memmede kootud sokke ja kindaid, kirjutas Saarte Hääl.

“Korraldasin ju 2011. aastal Filmitalguid, kus palju asju tehti meil filmi jaoks niimoodi entusiasmi ja vabatahtlikkuse korras,” selgitas Laimjala rahvamaja juhataja ja Kinobussi eestvedaja Mikk Rand.

Filmitalgutel osales ka kostüümikunstnik Pille Küngas, kes uuris Mikk Rannalt, et äkki “vedeleb” kellelgi kusagil vanu kindaid ja sokke. Sobivat ka auguga kapukad.

“Ma küsisin meie memmede käest, aga nemad ei tahtnud vanu sokke anda – no koledad ju! – ning kukkusid siis uusi kuduma,” rääkis Rand muheledes, lisades, et kududa tuli nii-öelda pastelsetes toonides, et ikka võimalikult ajastu-
truud oleksid. “Aga jah, Laimjala memmed on väga vinged!” kinnitas Rand.

Laimjala memmede eestvedaja Eha Ennemuist ütles, et kellel oli kodus sokke varasemast olemas, tõid need, aga üldiselt kooti päris uued sokid. Kokku viidi osatäitjatele sokke ja kindad üle paarikümne paari.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments