Rõivas: põhiküsimused on kavas lahendada tervikuna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taavi Rõivas Haapsalus 106Taavi Rõivas. Foto: Urmas Lauri

Võimuliidu moodustamiseks kõnelusi pidavad kolm erakonda arutasid teisipäeval mitmeid põhiküsimusteks olevaid teemasid neid kokkuleppele jõudmata, Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase sõnul on kavas sõlmküsimused lahendada tervikuna.

Rõivas ütles teisipäeval ajakirjanikele, et kolme erakonna – Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) – esindajad arutasid teisipäeval sõlmküsimustest näiteks maksude teemat ning samuti haldusreformi. Rõivas nentis, et kokkuleppele nendes küsimustes ei jõutud, kuid erakondade seisukohad on lähenenud. Ta sõnas, et on sõlmküsimused kavas lahendada tervikuna.

SDE esimees Sven Mikser nentis, et kui julgeolekut puudutavates küsimustes oli konsensus suur, siis teised olulised teemad nõuavad kompleksemat lähenemist. Ka tema tõdes, et erakonnad on mitmes küsimuses liikunud edasi.

Rõivas märkis samas, et otsus pidada kõnelusi samaaegselt ka temaatilistes töögruppides on end õigustanud. Tema sõnul jõudsid kolm teisipäeval koos olnud töörühma – ääremaastumise vähendamise ning maaelu ja põllumajanduse töörühm, õiguskorra ja sisejulgeoleku töörühm ning kultuuri ja spordi töörühm mitmes punktides kokkulepeteni.

Ka kinnitas Rõivas, et ta on valmis hakkama haldusreformi läbiviimise koordinaatoriks ja estvedajaks.

Rõivas avaldas arvamust, et koalitsioonileppe allkirjastamine järgmise nädala alguses on võimalik, kuid see eeldab väga tihedaid tööpäevi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
9 aastat tagasi

oma taskud tahate ainult täis toppida, muud ei midagi

teerull tõmatakse käima?
9 aastat tagasi

Ta sõnas, et on sõlmküsimused kavas lahendada tervikuna.