Nädalavahetusel madistab sadakond kaitseliitlast Martnas ja Kirnas

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Sel nädalavahetusel peavad Lääne maleva kaks kompaniid Ehmjas, Martnas ja Kirnas linnalahingut.

„80 meest harjutavad aktiivset tegevust,” selgitas maleva nooreminstruktor Reemet Sits. Aktiivne tegevus tähendab, et käib patrullimine, harjutatakse hoonetele lähenemist, nende hõivamist ja seejärel ruumide puhastamist.

Et kõik käib elumajade vahel, on kohalikel elanikel üksjagu põnevust, möönis noorembveebel Sits.

Õppus kestab reede õhtust pühapäeva lõunani. Öörahu ajal mingit tegevust ei toimu ja paugutamist ei tule, lubas Sits. Tema sõnul püüavad kaitseliitlased inimeste igapäevaelu võimalikult vähe segada.

Kaitseliitlased elavad telkides. Harjutused on laupäeval, pühapäeval on 3-4 tundi kestev lõpuharjutus. „Lõunaks on kõik läbi,” üles Sits.

Õppusel kasutatakse paukpadruneid jm imitatsioonivahendeid. Laupäeval kasutatakse neid kell 13–22 Ehmja ja Kirna piirkonnas, pühapäeval kell 8– 12 Kirnas.

Õppusel osalevad Lääne maleva lahingkompanii ja kergjalaväekompanii. Neid toetavad miinipildurid ja tankitõrjujad. Pühapäeval tuuakse Kirnas välja ka üks soomuk.

Õppuse korraldavad Reemet Sits ja nooreminstruktor Veiko Loik.

Sitsi sõnul on tegemist rutiinse väljaõppega. Samasugune linnalahingu õppus oli kaks aastat tagasi Lihulas ja seal möödus kõik probleemideta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments