Carmen Treu Kullamaalt võitis üleriigilise ühiskonnaõpetuse olümpiaadi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Carmen TreuKullamaa keskkooli 9. klassi õpilane Carmen Treu (pildil) võitis kolmapäeval Tartus põhikooliõpilaste ühiskonnaõpetuse olümpiaadi, tema koolikaaslane Pille-Riin Seimann jagas 6.–7. kohta.

Olümpiaadile kutsuti 30 õpilast üle Eesti, teiste seas oli ka nn eliitkoolide õpilasi. Pille-Riin Seimann oli olümpiaadil ainus, kes õpib alles 8. klassis.

„Hea, kui väike kool suudab jala ukse vahele panna,” rõõmustas Kullamaa keskkooli direktor Meelis Välis õpilaste edu üle. „Nõnda kaob aukartus eliitkoolide ees.”

Tüdrukuid juhendab ajalooõpetaja Ervin Rannik.

„Tubli õpetaja,” kiitis Välis Rannikut, kes õpetab Kullamaal ajalugu ja ühiskonnaõpetust 1980. aastate lõpust. „Nii heade tulemuste saavutamiseks ei piisa üksnes ajalootunnist. Ervin Rannik oskab innustada ja õpetada.”

Ranniku sõnul oli enne olümpiaadi üleriigiline eelvoor, seal tuli vastata küsimustele arvuti teel ja 30 paremat kutsuti olümpiaadile.

„Puhas töövõit, lastel ja ka minul,” ütles Rannik Tartus sel kesknädalal Miina Härma gümnaasiumis peetud olümpiaadi kohta.

Et maal peavad lapsed arvestama bussiajaga, õpiti peamiselt Skype’i vahendusel. Olümpiaadiks valmistumisel olid teemad ette antud, nt Eesti president ja õiguskantsler. Õpetajal tuli ära aimata, mida neil teemadel võidakse küsida.

Rannik arvas, et küsitakse Lennart Meri kohta, näiteks mitme ülikooli audoktor Meri oli. Küsiti aga hoopis, kus käis president Ilves viimati riigivisiidil. Küsiti õiguskantsleri nime. Lihtne küsimus, aga mitte praegu. Indrek Teder pani ameti maha, Ülle Madise pole riigikogu ees veel ametivannet andnud. Seega on õige vastus, et õiguskantsleri nõunik Nele Parrest on praegu õiguskantsler.

„Meie omad teadsid,” kiitis Rannik. Ta oli just enne võistlust õiguskantsleri kodulehel käinud.

Rannik ütles, et mõlemad tüdrukud olid edukad ka maakondlikul ajaloo-olümpiaadil. Meelis Välise sõnul õpib Sillalt pärit Carmen Treu ainult viitele, Pille-Riin Seimannil Märjamaa vallast on viite seas ka mõni neli.

„Kohusetundlikud, kuigi poliitika neid eriti ei huvita,” iseloomustas Rannik oma edukaid õpilasi .

Varem, 2012. aastal võitis üleriigilise ajaloo-olümpiaadi Kullamaa keskkooli õpilane Kadi Õunas, kes õpib praegu Tartu ülikoolis matemaatikaga seotud erialal.

Läänemaalt oli põhikooliõpilaste olümpiaadil ka Heinar Tuulbergi õpilane Haapsalu põhikoolist Marita Türkson. Gümnaasiumiosa olümpiaadil oli Läänemaalt ühisgümnaasiumi õpilane Tanel-Sigmar Sildoja, tema õpetaja on Kalle Lõuna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Carmen Treu
9 aastat tagasi

Suur aitäh!

Ervin Põld
9 aastat tagasi

Tubli mu pisike õetütreke! Oled ikka kõva tegija!