Anton Pärn kuulub muinsuskaitse nõukogu uude koosseisu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Anton Pärn juhtis tähelepanu tualettruumi kahhelkividele, kus on kujutatud Ilon Wiklandi loomingu motiive. Foto: Arvo TarmulaAnton Pärn. Foto: Arvo Tarmula

Kultuuriminister Urve Tiidus kinnitas muinsuskaitse nõukogu koosseisu uueks nelja-aastaseks perioodiks. Nõukokku kuulub 12 liiget, kes on asjatundjad erinevates muinsuskaitsega seotud valdkondades. Nõukokku kuulub ka muuseuminõukogu essimees, sihtasutiuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juht Anton Pärn.

Aastatel 2015–2018 kuuluvad Muinsuskaitse Nõukokku arheoloogiamälestiste ekspert Toomas Tamla, kunstimälestiste ekspert Viljar Vissel, õigusvaldkonna ekspert Priidu Pärna, Eesti Kunstiakadeemia muinsuskaitse ja konserveerimise osakonna juhataja Lilian Hansar, Eesti Kunstiakadeemia muinsuskaitse ja konserveerimise osakonna teadur Maris Mändel, Eesti Arhitektide Liidu aseesimees Jaak Huimerind, Eesti Muinsuskaitse Seltsi esimees Peep Pillak, ICOMOS Eesti esimees Riin Alatalu, muuseuminõukogu esimees Anton Pärn, Riigi Kinnisvara AS juhatuse liige Elari Udam, Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna peaspetsialist Urve Sinijärv ja Siseministeeriumi planeeringute osakonna juhataja Katri-Liis Ennok.

Nõukogu tegutseb Kultuuriministeeriumi juures, tehes ettepanekuid ja andes arvamusi kõigis muinsuskaitseseadusest tulenevates küsimustes. Nõukogu ettepanekud puudutavad muuhulgas muinsuskaitsealaste õigusaktide muutmist ja täiendamist, kultuuriväärtusega asja mälestiseks tunnistamist ja mälestiseks olemise lõpetamist. Samuti aitab Muinsuskaitse Nõukogu vajadusel määrata kindlaks leiu väärtust jm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments