Postimaja detailplaneeringuga minnakse uuele ringile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

postimajaNurme tn 2 detailplaneeringu eskiislahendus. Joonis: Argepo OÜ

Kinnisvarafirma SRS Kaubandus tahab ehitada Haapsalu postkontori mahukamaks.

Postimaja ehk Nurme tn 2 krundi detailplaneeringu teine eskiislahenduse avalik arutelu algab Haapsalu linnavalitsuse saalis neljapäeval, 26. märtsil kell 16.

Planeeringuga määratakse krundile ehitusõigus, millega kavandatakse olemasoleva ärihoone laiendamine.

„Võrreldes esimese eskiisilahendusega on vähendatud hoone mahtu ja ehitusalust pindala,“ ütles linnaarhitekt Anu Joost.

Detailplaneeringu eskiislahenduse koostanud Argepo OÜ arhitekt Reet Aedviir selgitas, et esimesel arutelul tutvustatud lahendusega võrreldes on praeguses lahenduses ehitusala piir krundi piirist nihutatud nelja meetri kaugusele.

Reet Aedviir ütles, et omanikel on soov rajada postimaja taha haljasalale ja parkimisplatsile juurdeehitus, kuhu saavad ruumid kauplused ja teenindusasutused.

„Hoone brutopinda on vähendatud ja osa hoonest kavandatakse ühekorruselisena,“ lausus Aedviir. Hoone pinna vähendamise tulemusena mahuvad parkimiskohad krundile ära. „28 kohta, normide järgi tuleb 26, peaks kenasti olema,“ ütles arhitekt.

Esialgse eskiisi põhjal oli postimaja laiendamise korral sinna vaja 33-34 parkimiskohta.

SRS Kaubandus tegeleb kinnisvarainvesteeringutega. Haapsallu registreeritud ettevõtte juhatuses on Ott, Siim ja Sulev Saareväli ning Reio Engman.

Saareväljade ettevõte ostis Eesti Postilt Haapsalu postimaja märtsis 2010. Postiteenuse pakkumist jätkati samas hoones senisest väiksemal pinnal, hoone teisel korrusel arendatakse büroopindu.

Aadressil Nurme 2 on postkontor tegutsenud 1998. aasta juunist, aastatel 1963-1997 oli seal Haapsalu I Lastepäevakodu.

Eskiislahendusega saab tutvuda 19.-27. märtsini Haapsalu linnavalitsuse fuajees ja linna kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments