Vikerkaare lasteaed avatakse 31. märtsil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lasteaed Vikerkaar (4)Vikerkaare lasteaed uues kuues. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linn avab 31. märtsil seitse kuud remondis olnud Vikerkaare lasteaia. Lapsed saavad uude lasteaeda nädal varem, 23. märtsil, teatas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Ehitaja poolt anti Vikerkaare maja linnale üle möödunud kuul. Hetkel käib selle sisustamine. Õueala saab uue mänguväljaku ja murukatte siis, kui ilmad soojemaks lähevad.

Kui Vikerkaare lasteaia energitõhususarv enne töid oli 230 kWh/m2 aastas, siis nüüd on see arvutuslikult 98 kWh/m2aastas. Eesmärk oli saavutada energiatõhususarvu alla 200 kWh/m2 aastas.

Linna jaoks oli uudne kütte lahendamine maakütte ning päikeseküttepaneelidega. Reservkütteks jäeti ühendus kaugküttevõrguga, et tagada hoonele vajalik soojus ka ekstreemsetel külmadel või muudel süsteemi tõrke põhjustel.

Avamisele on kutsutud Majandus- ja Kommunikatsiooniminister ning Šveitsi riigi esindajad.

Vikerkaare lasteaia ehituseks sai Haapsalu linn toetust Eesti-Šveitsi koostööprogrammist.Lasteaia renoveerimisele kulus 986 684 eurot. Sellest 525 000 on Šveitsi riigi toetus. Ülejäänud raha tuli linna eelarvest. Haapsalu on Eestis esimene omavalitsus, kelle Eesti-Šveitsi koostööprogrammi projekt on valminud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments