Raamatukogu tähistab emakeelepäeva orienteerumisega

Kaia Ansip

kaia.ansip@gmail.com

Praeguseks on omavalitsuste suutlikkus nii väike, et enam raamatuostu raha tõsta ei saa, isegi juhul, kui riik peaks enda oma veelgi vähendama. ERAKOGU

Raamatukogu 054 Läänemaa keskraamatukogu. Foto: Arvo Tarmula

Emakeelepäeval, 14. märtsil muutub Haapsalu keskraamatukogu põnevaks orienteerumisalaks.

Orienteerumisklubi Okas avab oma selle aasta hooaja ja kutsub kõiki lugemis- ja spordihuvilisi „O päevakule raamatukogus”.

„Toimub orienteerumist ja raamatukogu ruume tutvustav üritus,” räägib klubi Okase esindaja Peep Aedviir.

Sealhulgas jagab klubi tasuta orienteerumiskaarte nii Tuksist, Kaasikust kui Marimetsast.

„Kaardid on natukene vananenud,enamus aastast 2007,” ütleb Aedviir. Orienteerumisjooksjad neid enam kasutada ei saa, sest mets muutub mõne aastaga palju, küll aga võivad need huvi pakkuda kaardihuvilistele ning näidata teed metsas jalutajale.

Orienteerumisjooks leiab aset raamatukogu kahel korrusel ja aitab tutvustada raamatukogu erinevaid osasid. Osavõtjate varustusse kuuluvad kaart, küsimused ja si-pulk. Si-pulk näeb välja nagu mälupulk, kuid sellega saab teha elektroonilist kontrolli ja võtta aega. Seda kutsutakse teda ka si-kiibiks. Orienteerujad kasutavad si-pulka metsajooksudel, see salvestab kontrollpunktidest läbiminekud ja mõõdab aja.

Raamatakogu orienteerumisele on oodatud noored, alates põhikoolist ja täiskasvanud.

„Kohustuslik kirjandus on kooliprogrammis olemas nii saab neilt küsida, et näiteks, kus asub Shakespeare,” ütleb Aedviir.

„O päevak” algab kell 12 klubi Okase orienteerumisalase näitusega raamatukogu laenutusosakonna klaasvitriinil. Näitusel on üleval ka väike video metsajooksust, mis on filmitud peakaameraga. Näitus, mis sisaldab vanu orienteerumiskaarte, -medaleid ja -varustust, jääb avatuks 28. märtsini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments