Politsei rahustas Läänemaal liiklust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nädalavahetusel Läänemaal toimunud kontrollide käigus tuvastati üle poolesaja liiklusrikkumise.

Möödunud nädala lõpus toimus Läänemaa maanteedel, mida mööda liigutakse saartele ja tagasi, kaks suuremat politseireidi. Politsei eesmärgiks oli ennekõike rahustada liiklust piirkondades, kus rikkumised on kõige sagedasemad. Reidid Läänemaal Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla ja Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteel olid ajastatud saartele liikumise ning sealt lahkumise kõrgajale.

Kontrolli käigus tuvastati 55 rikkumist, mille hulgas oli tosin juhti, kes ületasid kiirust 21 km/h ja rohkem. Lisaks sellele eemaldas politsei liiklusest kolm juhti, kellel tuvastati joobetunnused. Sõit tuli pooleli jätta neljal juhtimisõiguseta roolikeerajal. Enamik rikkujatest polnud Läänemaa elanikud, vaid kaugemalt tulijad. Kokku kontrollis politsei 592 sõidukijuhti.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Argo Tali sõnul on probleemid praamile või mandrile tagasi koju kiirustamisega politseile teada.

„Oleme aktiivses suhtluses mõlema maantee ääres asuvate valdade juhtide ja kogukonna esindajatega, kelle jaoks on neil maanteedel toime pandud rikkumised tõsiseks probleemiks. Toimunud kontrollide asukohad valiti möödunud sügisel liiklustalgutel välja toodud probleemsete piirkondade hulgast. Seega oli tegemist piirkondadega, mille osas inimesed ise tajuvad ohtu kõige rohkem ja politseil tuleb tööd planeerides sellega arvestada. Kindlasti pöörame liiklusjärelevalves tähelepanu Läänemaa probleemsetele teelõikudele ka edaspidi ning korraldame samalaadseid reide. Soovitame kõigil sõidukijuhtidel vältida olukordi, kus praamile minek või sealt tulek on ajastatud nii, et maanteel tuleb kiirust ületades ohtu panna enda ja teiste elud,“ ütles Tali.

Eestis on sellel aastal liikluses elu kaotanud 15 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Stalin
9 aastat tagasi

Minu poolest võivad Pihkupeksupealinna mendid kõik Käsu Taavi kirikus pihku taguda…

tuvisitt
9 aastat tagasi
Reply to  Stalin

no ei usu,et seda võimalust ei kasutata.

hani
9 aastat tagasi
Reply to  Stalin

Õnneks ei sõltu sinusugusest siin ilmas midagi!

Virtsu
9 aastat tagasi

teel sõidetakse ka praamilt tulles kolmes reas.Ei tea, kas Tallinna linna lastakse ainult teatud kellani sisse või?

Jane
9 aastat tagasi

Liikluses elu kaotanud 15 inimest. Kui palju on veel neid, kes on liikluses end surnuks sõitnud.