Naistepäeva nädalavahetusel mängisid naised jalgalli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Möödunud naistepäeva nädalavahetusel toimusid mitmed saalijalgpalliturniirid just naiskondadele-tütarlastele. Võistlustules olid ka Läänemaa võistkonnad.

Raplas kohal kogu Eesti C-klassi paremik.

Raplamaa Jalgpallikooli saalijalgpallikarikatele mängisid tütarlaste C-klassi (2001-2002) võistkonnad. Kohal olid kogu selle vanusegrupi Eesti paremad noorteklubid. Võistkondi oli kaheksa.

naistejalgpall  Raplas (3) Emma TreibergLõuna-Läänemaa JK tütarlaste võistkond tegi ülieduka turniiri ja mängis võrdselt linnaklubidega, kes 2015. aastal Eesti meistrivõistluste medaleid jahtima hakkavad.

Meie tüdrukud alistasid alagrupis Raplamaa JK 3:0, Nõmme Kalju II 2:0. Väravateta viik tehti Kuusalu JK Kaleviga.

Alagrupis saavutatud esikoht viis veerandfinaalis kokku Tallinna JK Kaleviga. Tüdrukud mängisid väga ilusat jalgpalli ja kindel 4:0 võit viis võistkonna poolfinaali.

Poolfinaal Nõmme Kalju I võistkonnaga oli väga huvitav ja mõlemapoolsete võimalustega. Viik 1:1 tähendas penaltiseeriat. Uskumatult närvesöövaks ja väga pikaks kujunenud seeria võitsid lõpuks 3:2 lõunaläänlased ja sillutasid sellega tee tugeva turniir finaali.

Finaal oli tõeline päeva mäng: Lõuna-Läänemaa JK ja FC Elva tütarlapsed panid Rapla Sadolini Spordihoone publiku iga soorituse peale plaksutama. Ka finaal lõppes 1:1 ja turniirivõitja selgitati uues penaltiseerias. Sellel korral meil õnne ei olnud ja vastastele tuli alla vanduda. Teine koht väga korraliku tasemega turniiril on aga hea saavutus.

Esikolmik: FC Elva, Lõuna-Läänemaa JK, Nõmme JK Kalju I.

Lõuna-Läänemaa JK mängis koosseisus: Emma Treiberg, Gerttu Küttmann, Jana Kardin, Karita Üksvärav, Maria Reks, Trinity Õismets. Treener Jaanus Getreu.

Lihula naistepäevaturniiri võitis üllatuslikult Lihula gümnaasium

Lihulas toimus juba VII Naistepäeva saalijalgpalliturniir naiskondadele. Avasõnad lausus jalgpalluritele Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos. Turniirist võttis osa viis naiskonda.

Nagu tavaks saanud, mängisid meie turniiril erinevate võistkondade eest mitmed nimekad naisjalgpallurid. Lisaks sellele, et pühapäeval nägi Lihulas viit-kuut Eesti noortekoondise kanditaati, osalesid turniiril ka 2014 aasta Eesti meister Pärnu JK rivistuses Karina Kork, endine Eesti rahvuskoondislane Ulrika Tülp, meistrisarjas mänginud Liis Lõhmus ja Eesti noortekoondist esindanud Sandra Pärnpuu, ning Merili Korpe.

naistejalgpall  (2) simo stahlmanNaistepäevaturniiri võitis mõneti üllatuslikult Lihula gümnaasiumi tütarlaste võistkond (Marjana Kuldsaar, Anna Luuk, Karis Üksvärav, Regle Kurnim, Marian-Merit Ring, Brita Pikla, Inga-Garmen Küttmann. Treener Jaanus Getreu).

Eesi koolispordi liidu meisternaiskonna võit oli üllatuseks sellepoolest, et tegemist oli siiski naisteturniiriga ja nn jõuvahekorrad noorte ja naiste vahel siiski suured. Kuid noored tehnilised tütarlapsed mängisid väga kena turniiri ja alistasid teiste hulgas esmakordselt ka Lõuna-Läänemaa JK, tulemusega 4:1. Veel suudeti alistada Tallinna JK Kalev I 5:2 ja Tallinna JK Kalev II 5:0. Viik 3:3 tehti Taebla SK naiskonnaga. Lihula Gümnaasiumi tütarlastele järgnesid Taebla SK, Lõuna-Läänemaa JK, Tallinna JK Kalev II, Tallinna JK Kalev I.

Lisaks tavapärastele medalitele-karikatele, kingiti kõikidele osalejatele naistepäevapuhul lilleõis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
rõõm
9 aastat tagasi

Jah, meie tüdrukud pole mitte ainult ilusad ja targad, vaid ka vägevad. Treenerist rääkimata.