Reformierakond loobus konsultatsioonidest EKRE-ga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reformierakond teatas kolmapäeva hommikul Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE), et ei alusta nendega võimukonsultatsioone, vahendas Postimehe võrguväljaanne.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles väljaandele, et EKRE-ga konsultatsioonidest loobumise põhjuseks on teisipäevased sündmused ja asjaolu, et erakond pole mõistnud Jaak Madisoni väljaütlemisi hukka.

“Ma teavitasin täna [kolmapäeval] Martin Helmet, et me nendega konsultatsioone ei pea,” ütles Kukk BNS-ile.

Esmaspäeval teatas Reformierakonna juhatus plaanist alustada konsultatsioone nii Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE), Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL), Vabaerakonna kui EKRE-ga.

Madison kirjutas paari aasta eest enda blogis muuhulgas, et “on tõsi, et olid koonduslaagrid, sunnitöölaagrid, harrastati gaasikambritega mänge, kuid samas selline nn “range” kord tõi ka Saksamaa tol ajal üsna sügavalt p**sest välja, sest areng, mis põhines küll esmajärgul sõjatööstuse arengule, viis see siiski riigi vaid loetud aastatega Euroopa üheks võimekamaks”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
teadmiseks
9 aastat tagasi

see haapsallane istub Lääne Elu toimetuses

jah
9 aastat tagasi
Reply to  teadmiseks

nii see on,tore kui vaimupuudega inimesi ka integreeritakse norm inimeste hulka………

juss2
9 aastat tagasi

haapsallane läks vist oma natsivihas lõhki?

ulme
9 aastat tagasi

tore…,reffid on oma vaenlase likvideerinud.Saab rahus edasi oma räpaseid mänge mängida,teised nagunii ei julge suud lahti teha.Ekre oli ainuke,kellel oleks julgust reffidele midagi vastu öelda.Kui kerge on ikka eesti inimest petta…
Meil hakkab olema juba nagu venemaal ,üks ja kõige õigem partei ja ajupestud rahvas.Kindlalt edasi ,seltsimehed !

sorts
9 aastat tagasi

huvitav, mitu siinset kommenteerijat on lugenud Madisoni algset blogipostitust?

huvitav, mitu siinsetest kommenteerijatest on rehvi-kommunistid?

huvitav,kas see tattninast mantel, ei pintsak vist–noh igatahes mingi rõivas ta oli, suudab aru saada fashismi, natsismi ja kommunismi erinevustest?

et R-kommareid järjele aidata— FASHISTLIKUS Itaalias Mussolini valitsemise all ei olnud ühtegi gaasikambrit ega surmalaagit.

rob
9 aastat tagasi
Reply to  sorts

Pigem olla rehvi-kommunist kui EKRE-nats!

rahvas
9 aastat tagasi

Kui EKRE-st astub välja see ,keda süüdistatakse,siis peaks korras olema.Mang ennustab,et märts on heade tähtede seisuga,ja saavad veel tõrjutudki oma osa.Kui Eesmaa ütleb,et äärmuslastega koostööd ei tee,siis-kas homoseadus pole mitte äärmus?Ja kui paljastada kogu reformierakonna korrupteerunud osa,on ka see äärmus,mis vajaks seaduslikku karistust…..(?)Keskerakonda on kaua kallutatud vasakule,mis tal üle on jäänud…….Aga vaevalt nelja aastat see valitsus seekord ilma nandeta toime tuleb.(Kuulda oli,et Mart Laar hoopis sekendas omal ajal Venemaaga liialt,mitte Savisaar.)

Nojah
9 aastat tagasi

Propagandamasin on hetkeks käima lükatud. Kui ise ei oska, siis suur naaber õpetab, kuidas valget mustaks ja musta valgeks keerutada. Ei oska öelda, kellel õigus, ilmselt õigust polegi. Ajalugu on kogu aeg püütud siia ja sinna kallutada. Usun kadunud vanaema, kes mitu sõda üle elas. Tema ütles, et venelased olid hullemad kui sakslased, aga ühed hullud mõlemad.

Kana
9 aastat tagasi

Kas Hitler mitte surnud ei ole?

Madis
9 aastat tagasi

pseudoteema, mõne jaoks pole valimised ikka veel läbi

läänlane
9 aastat tagasi

“Ära peksa segast” ja “lõpetanud keskhariduse” stiilis sõnakasutus viitab üsna kitsale maailmapildile ja puudulikule haridusele või siis ei ole eesti keel su emakeel. … unustame Vene aja ja see ei puutu asjasse … arvatavasti ka see ei puutu asjasse, et riigikogus on vähemalt 10 inimest, kes on valmis ülistama kommunismi, Stalini ja Putini tegusid. Muide nende kohta ei küsi keegi, kas nende koht on riigikogus. Miks ? EKRE on avalikult teatanud (ka LE veebilehel 50 min enne käesolevat uudist), et mõistab hukka nii natsismi, fasismi ja kommunismi ning ei jaga Jaagu kunagist sõnakasutust ja seisukohti. Kõik me oleme kunagi midagi… Loe rohkem »

et siis
9 aastat tagasi
Reply to  läänlane

aga Savisaart ja keskerakonda ometi saate süüdistada,kuigi ka Savisaar on näiteks 25 korda Venemaa agressiooni Ukrainas hukka mõistnud! Nagu näha,siis osadele ei ole hukkamõist lubatud,osasi aga võiks hukka mõista lõputult?

juss2
9 aastat tagasi
Reply to  et siis

Savikas pole kordagi oma leivaisa tegemisi hukka mõistnud. ära ole ullikene.

haapsallane
9 aastat tagasi
Reply to  läänlane

Helmed hakkasid eile õigustama, tänane “hukkamõist” on pastakast imetud formaalsus. Vaadates sinu kirjaoskust, ei teki mul kahtlustki, et käisid koolis kas väga ammu või üldse mitte. Muide, selline demagoogitsemine ja näpuganäitamine on tüüpiline natsinärakatele. Loodetavasti saad millalgi paragrahvi alla. Teid, natse ja yanatoome, saadaks pikema jututa laagrisse viha ja vaenu õhutamise eest!

??
9 aastat tagasi

kas sina oledki see pervo, kes pidevalt Merle Mäesalu kohta kirjutab. Sind peaks äkki mõnele arstile näitama…