Lihula kultuurimajal on sünnipäev

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

lihula kultuurimaja

Lihula kultuurimaja. Repro: Google Maps.

Täna, 3. märtsil, tähistab Lihula kultuurimaja veerandsajandi täitumist.

1990. aastal avatud maja projekt valmis 7 aastat varem, 1983. aastal, kandes nimetust “Haapsalu rajooni Lihula klubi projekt”. 

Detailideni läbi mõeldud ja lahti kirjutatud projekt nägi ette, et klubi mahutab kuni 480 külastajat, klubi personalina on tööl 20 inimest ning baar võimaldab serveerida kuni 250 rooga.

“Laiemas plaanis on kultuurimaja olemasolu Lihula arengu seisukohast üliolulise tähtsusega. See on suur asi, et meil on nii korralik maja ja suur lava, kuhu saavad tulla ka kutselised teatrid, lisaks kõik meie enda kollektiivid," ütles Lihula kultuurimaja direktor Tiina Lobja.

Lobja tänas kõiki, kes on selle aja jooksul nende tegemistest – kas siis kultuuri nautides või seda ise luues – osa saanud ja kaasa aidanud.

Suurusugune hoone, mille arhitektiks on Rein Tomingas ja sisekujundajaks Eva Jänes ja mis pärjati 1990. aastal tiitliga "Eesti Ehitis", ootab kõiki oma sünnipäevale. Juubelipidu peetakse sel laupäeval, 7. märtsil, kell 18.

Kristi Märk

Laupäeval tähistatavad sünnipäevad:

Lihula Kultuurimaja – 25 aastat

Naisrahvatantsurühm „Midli-Madli” – 15 aastat

Õnne tulevad soovima ka teised selle aasta juubilarid:

Naiskoor Leelo – 70 aastat

Rahvatantsurühm „Kirivöö” – 5 aastat

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
traali-vaali
9 aastat tagasi

Kas oli ikka humoorikas ? Mina küll mingit head huumorit ei kuulnud-näinud, aga eks see ole vaataja silmades,kõrvades kinni.

Osaleja
9 aastat tagasi

Oli juubeli vääriline pidu! Väga hea kava Midli – Madlilt, humoorikad tervitused nais- ja meeskoorilt. Igatahes tasus minna.

Andres
9 aastat tagasi

Külajutt räägib, et tuleb nii kontsert kui pidu, kuid täpsemat kava vist tõesti kuskil pole, kuigi nii suure sündmuse puhul võiks. Aa selle üle, et korraldajad siin kommentaariumis ei kola ning inimeste küsimustele ei vasta, ma küll ei pahandaks, ammugi ei nimetaks seda nendepoolse suhtumise väljendamiseks. No tõesti, täiskasvanud inimesed, mobiilid taskus, kui midagi teade tahate, tehke kultuurimajja üks kiire kõne ja küsige järele.

feliks
9 aastat tagasi

Tundub ,et kult.maja rahval täitsa ükskõik kas rahvast tuleb või mitte ! Keegi ei suvatse isegi vastata neile küsimustele mis siin tõstatatud. Aitähh sellise suhtumise eest !

vaatasin !
9 aastat tagasi

Kodukal sama jutt mis siin artikliski. Järelikult mingit pidu peale kontserti ei tule ? Siis jääb tulemata, aga tähtpäevalistele õnne ikkagi !

huviline
9 aastat tagasi

Kus pidu kavaga tutvuda saab?

endine taidleja
9 aastat tagasi

Palju õnne ! Küsimus-kas pärast tantsu ja tralli ka saab ? Oleksin seljuhul isegi “käsi”.