Tõnis Palts: Mu tulemus ei kannata kriitikat

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

palts

Endine riigikogu liige Tõnis Palts (IRL, pildil) ütles, et ta enda valimistulemus ei kannata kriitikat. Palts sai Lääne-Eestis 1032 häält ega pääsenud riigikokku.

"Uskusin eelnevalt, et esinumbri efekt on väiksem," ütles Palts Lääne Elule.

IRLi esinumber Lääne-Eestis oli endine kapo peadirektor Raivo Aeg (2003 häält), kes pääses ka riigikokku. Eelmisetel riigikogu valimistel oli esinumber Palts (2243 häält).

"Erakonna tulemuse määrasid uued tulijad, kes kindlasti sõid kõige rohkem IRLi,” ütles Palts. Palts märkis, et valimistulemust mõjutas ka Ilvese ja Reformierakonna trikk, mille nad tegid enne valimisi. Palts pidas silmas Ilvese avaldust, et annab peaministri ülesanded valimiste võitjale. Sellega mobiliseerus Reformierakonna valija, kartes Keskerakonna liidri Edgar Savisaare võitu.

"Haapsalu raudtee osas jään teatud skepsisega positiivsele ootele," lisas Palts.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
I
9 aastat tagasi

irl juhtis majandusminni ju 8 aastat

Ivo
9 aastat tagasi

Need olid 2007a valimised kui Paltsi kampaania põhipunkt oli jutt raudteest ja minult oma hääle sai. Ma loomulikult ei arvanud, et juba neli aastat hiljem kevadel saab rongiga Tallinna sõita ehk lubadus on täidetud. Veel vähem, et Palts isiklikult liipreid maha hakkab panema. Kuid see periood valitses täielik vaikus, ei olnud kuulda mingisugusestki aktiivsusest asjaga tegelemisel. Võib olla käis see kusagil salapärastes komisjonides või tagatubades, ma tean ainult seda mis jõuab meediasse ja kui sa ikka nii olulise asjaga väidetavalt palehigis tegeled siis sellest oleks kuulda. Ega ma mingi Paltsi vihkaja ei ole aga seda raudtee juttu lüpsilehmana terve oma… Loe rohkem »

Ivole
9 aastat tagasi

Oled ilmselt hästi informeeritud. Räägid siin Paltsist aga mulle see ula-mula jutt hakkab juba närvidele käima. Mida see Palts eelmiste riigikogu valimiste aegu lubas ja siis temast olenevatel põhjustel jäi ellu viimata?

Ivo
9 aastat tagasi

Omakasupüüdlik? Kelle poolt siis veel valida kui mitte kandidaadi kes sinu piirkonda midagi lubab. Põlvamaa heaolu eest ei lubanud ju keegi siin ringkonnas kandideerijaist seista! Sa ei saa päris hästi aru valimiste olemusest. Saadikud erinevatest Eestimaa otstest koonduvad Riigikokku ja seisavad lisaks üldisele ka konkreetselt oma valijate eest, üritades neile antud lubadusi ellu viia, vähemalt üritades. Millegi pärast pole Paltsist ega tema lubadusdest valimistvahelisel ajal midagi kuulda.

aga
9 aastat tagasi
Reply to  Ivo

nii ongi………

Imelik,et
9 aastat tagasi

…..mõned ikka ei suuda aru saada et raudteed pole ega ka tule . Kuidas olukorras,kus meil kaubavedu pole ja ei tule,raudtee ennast peaks àra tasuma ? Piletitulu on nii vàike kopikas,et sellest pole mòtet rààkidagi. Ja vanasòna ytleb,et vòlg on vòòra oma….

Ivole
9 aastat tagasi

Tee endale ka mingid alged selgeks ja siis tule siia praalima. Võin kindel olla, et raudteed Haapsallu ei tule riigikogu selle koosseisu ajal. Niikaua kui raudtee ei ole riigikogu kõige suurema võimuerakonna (praegu reformi) prioriteet, ei saa seda toimuma. Luik võim ju mängida näitlejat ja suu vahetevahel ka erakonnas lahti teha, aga see on kõik. Imelik rahvas, see Läänemaa rahvas. Vaatab omakasupüüdliku pilguga nende erakondade poole, kes lubavad tema kukrut täita ja ei midagi rohkemat.

Ivo
9 aastat tagasi

Valija ei ole loll! Korra juba pääses raudtee taastamise lubamise eest Riigikokku kuid mida pole see on raudtee. Ja mitte kusagilt otsast seda ei paista ka. Valimistulemuse kesist põhjust tasub otsida lubaduste mitte täitmisest!

To Ivo
9 aastat tagasi
Reply to  Ivo

Kogu sellele kambale, Luik, Karilaid, Palts ja mitmed teised, ongi kasulik, kui raudteed ei tuleks. Millest nad muidu räägiks.

Aga kes
9 aastat tagasi

…..keelab hr. Paltsil raudtee ehitamiseks aktsiaseltsi teha ja seda omast taskust doteerida ?? Kindlasti ei soovi enamus oma maksudest kinni maksta vàhemuse sòidulõbu…..

tsuh tsuh
9 aastat tagasi

unista edasi