Moonika Helme: Uued erakonnad tõid värsket õhku ja tuult

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

 

Riigikogu valimiste Lääne-, Saare- ja Hiiumaa ringkonna suurima häältesaagi Reformierakonna esinumbri Urve Tiiduse järel kogus Eesti Konservatiivse Erakonna (EKRE) esinumber ringkonnas Moonika Helme.

Urve Tiidus sai kokku 4 114 häält, Moonika Helme sai kokku 2 402 häält. Kolmas häältekoguja oli ringkonnas reformierakondlane Kalle Laanet 2 389 häälega.

Moonika Helme poolt hääletas 670 läänlast, 948 saarlast ja 151 hiidlast. Koos 627 e-häälega koguski ta kokku 2 402 häält.

“Uskumatult hea tulemus,” nentis Moonika Helme valimisjärgsel keskpäeval.

Seda, et ta on Urve Tiiduse järel ringkonnas suurim häältemagnet, sai Helme teada Meie Maa ajakirjaniku käest.

“Teadsin selleks ajaks, kui ajakirjanik helistas, ainult oma häälte arvu, mitte teiste omi,” ütles Helme.

Suure häältesaagi kohta ütles Helme, et poliitikas ongi palju sensitiivset, mõistetamatut ja ennustamatut.

“Aga eks ma tegin ikka palju tööd ka,” lisas ta.

Saarlaste ja hiidlaste antud hääli põhjendas Helme sellega, et erakonna nimekiri oli Läänemaa-keskne.

“Kui Saaremaa inimene toetab meie erakonna maailmavaadet, siis kelle teise kui erakonna esinumbri poolt ta ikka hääletab,” ütles Helme.

Riigikokku pääsu suur häältehulk siiski ei taganud, sellest lahutab Helmet kaks kohta.

“Aga see, et ma riigikokku ei pääsenud, ei tähenda, et mul poleks erakonnas sõnaõigust,” ütles Helme.

Küsimusele, kas ja kellega võiks parlamendis seitse kohta saanud EKRE leivad ühte kappi panna, ei osanud Helme veel vastata.

“Reform üksi valitsust ei tee. Eks praegu käivad kõik kellegi uksele koputamas. Kõik erakonnad on võbelevas seisundis,” ütles Helme.

Moonika Helme ütles, et tal on väga hea meel, et parlamenti pääsesid nii EKRE kui ka Vabaerakond.

“Tohutu hulk inimesi andis hääle uutele erakondadele, ja seda ei saa alahinnata. See mõjus ühiskonnale nagu puhastav ja vabastav hingamine. On õhku ja tuult,” ütles Helme.

EKRE parlamenti pääsu kohta ütles Helme, et seitsme kohaga ollakse väga rahul.

“Seni oli erakond usu küsimus. Nüüd aga on vesi veiniks muudetud. Edasi saab ainult paremaks minna,” ütles Moonika Helme.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toetan
9 aastat tagasi

Palju õnne, tubli tulemus!

Gen.
9 aastat tagasi

Tore,et Eestis on vähemalt üks erakond, kus pereväärtused on esikohal ja need pääsesid ka Riigikokku. Edu !! Aga kahjuks pole rõõmu kauaks,sest alatul kombel pööratakse ühe teie liikme ,kõige noorema Riigikogu liikme 3 aastat tagasi tehtud mõtteavaldused kunagise Saksamaa majanduse kohta kogu erakonna seisukohtadeks.Kusjuures need olid õiged ja tol ajal polnud mees üldse poliitik.Oli suur soov kirjutada oma nime all,aga ei viitsinud anonüümsete šaakalite sõimu lugeda…

õhku
9 aastat tagasi

Lugesin just EKRE “pesamuna” üllitist, mis küll aastast 2012. Mõjub nagu puhastav ja vabastav hingamine. On õhku ja tuult.

totu kuult
9 aastat tagasi

seda vaid mõisaproual, matsidel teoorjus jatkub