Läänemaale tuli maadluses kolm Eesti meistrivõistluste medalit

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

maadlus mv

(Vasakult) Janar Sõber, Werner Veiko Kleinod, Joonas Kaskmäe, Reimo Milva, Hele Tamm, Markus Pastjan, Tiit Seiton. Foto: erakogu.

Möödunud nädalavahetusel toimusid Tartu Lõunakeskuses Eesti meistrivõistlused naistemaadluses, vabamaadluses ja Kreeka-Rooma maadluses täiskasvanutele. 

Läänemaalt olid võistlustules 6 sportlast, 5 Kreeka-Rooma maadluses ja 1 naistemaadluses. Kokku saavutasime kuue osalejaga kolm medalit.

Reimo Milva sai kuni 85kg kaalus hõbeda ja Joonas Kaskmäe teenis samas kaalus pronksmedali. Naistemaadluses sai kuni 48kg naiste
seas hõbeda Hele Tamm.

Tartu Lõunakeskuse jääväljakule rajatud ajutine hiiglaslik maadluskeskus koos tribüünidega meelitas kohale üle tuhande pealtvaataja. Kuna tegemist on avatud jäähalliga võisid maadlust näha ja jälgida ümberkaudsete kohvikute-poodide külastajad.

Kokku oli osalejaid 177 maadlejat, 77 osalejat klassikalises, 71 vabamaadluses ning 29 osalejat naistemaadluses. Matil näitasid oma võimu Eesti tulemuslikumad maadlejad Heiki Nabi, kahekordne maailmameister ja OM hõbedamedali omanik ja  Ardo Arusaar, OM ja MM 8. koha omanik.

Tuleb rõhutada, et tegemist oli täiskasvanute Eesti meistrivõistlusega, sealt edasi on tippsport, Eesti koondis ja Heiki Nabi.

Meie kuuest noorest 4 on siiski maatrennilapsed, kelle ettevalmistus ei ole võrreldav tippudega, kes treenivad 10 korda nädalas. Siiski suutsime pakkuda konkurentsi.

Lisaks Läänemaa võistkonnale olid võistlustules ka Läänemaal maadlusega alustanud mehed – Martnast pärit Jevgeni Satsuk ja Margus Umda, kes selleks võistluseks valmistusid Tallinnas ja esindavad Märjamaa-Vigala ühisklubi MK Juhanit.

Kokku saavutas Läänemaa 12 maakonnakeskuse seas 6. koha, klubidest saavutas Dünamo 12. koha, Leola 13. koha. Kokku osales 22 maadlusega tegelevat klubi. SK Martna saavutas naistemaadlusega tegelevate klubide hulgas 9. koha.

Ilma liialdamata võib öelda, et 1. märts 2015 oli Läänemaa maadlusele suurepärane ja ajalooline päev. Kõikide meie maakonna klubide kasvandikud suutsid pakkuda korralikku konkurentsi suurematele maadlusklubidele.

Kõik Läänemaa maadlusklubid said täiskasvanute Eesti MV medali. Läänemaa maadlustreenerid on teinud suurepärast tööd. Meie tänased medalimehed on olnud mitu aastat noorteklassis Eesti parimate seas. 

Möödunud nädalavahetus tõestas, et oleme toonud noorteklassi poisid eeskujulikult üle meeste klassi. Võin julgelt öelda, et see tulemus on parim, mida maatrennilaps maal harjutades saavutada saab, edasiste tulemuste nimel tuleb anda noor üle järgmise taseme treeneritele.

Meil ei jää üle muud, kui võtta enda hoole alla järgmine põlvkond noori maadlejaid, nüüd juba oluliselt targema ja kogenenumana.

Vaata pilte ja videosid Leola kodulehel.

Janar Sõber

Läänlaste tulemused:

Werner Veiko Kleinod -59kg 7. koht (Leola) (osalejaid 13)

Markus Pastjan -66kg 5. koht (Leola) (osalejaid 10)

Lauri Leier -71kg 5. koht (Dünamo) (osalejaid 10)

Reimo Milva -85kg 2. koht  (Dünamo) (osalejaid 8)

Joonas Kaskmäe -85kg 3. koht  (Leola) (osalejaid 8)

Naistemaadluses

Hele Tamm -48kg 2. koht (SK Martna)

Läänemaal maadlusega alustanud

Jevgeni Satsuk -71kg 2. koht (MK Juhan) (osalejaid 10)

Margus Umda -98kg 3. koht (MK Juhan) (osalejaid 8)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
protokoll
9 aastat tagasi
sõbrale
9 aastat tagasi

Hea oleks ka teada, mitu võistlejat mingis kaalus osales ? Ainult koha väljatoomine ei näita saavutuse suurust.

:D
9 aastat tagasi
Reply to  sõbrale

sulgudes ju kirjas 😀