Kui Savisaar jääb linnapeaks, pääseb Karilaid riigikokku

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

iseseisvus013 karilaid

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid (pildil) pääseb riigikokku, kui Keskerakonna liider Edgar Savisaar jääb edasi Tallinna linnapeaks.

Savisaar sai Lasnamäel kandideerides üle 25 000 hääle. Selline rekordiline valimistulmeus tähendab seda, et keskerakondlased said Savisaare häälte tuules riigikokku või siis said sedavõrd vähe hääli, et ei saanud asendusliikme staatust ringkonnas. Kui ringkonnas asendusliikmeid pole, läheb riigikokku üleriigilise nimekirja asendusliige.

Keskerakonna üleriigilise nimekirja esimene asendusliige on Karilaid (1057 häält).

Savisaar pole veel teatanud, et loobub riigikogu liikme kohast, kuid väga suure tõenäosusega jätkab ta Tallinna linnapeana.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
J.K.
9 aastat tagasi

Jah ja mina soovin edu Karilaiule, ei ole me naabrid ega tuttavad, hääletasin tema poolt ja soovin, et tal läheks hästi. Alati võib viriseda. Jõudu järgmiseks sammus lp. Karilaid !

Juhuu
9 aastat tagasi

Tiit Moor saab nüüd volikogu esimeheks. Nalja saab kõvasti. Kui see muidugi erakordselt kurb ei oleks.

arst
9 aastat tagasi
Reply to  Juhuu

oh õudust. palju teil neid meditsiinilisi juhtumeid seal volikogus on.

läänlane
9 aastat tagasi

Läänemaad esindavad siis Ammas, Luik ja Karilaid. Nojahh! Karilaid esindab meid muidugi eriti…
Neeme Suurel tasuks peeglisse vaadata. Innar Mäesalul pole mõtet isegi peeglisse vaadata, mees on maavanemana täielikult äpardunud.

kadakas
9 aastat tagasi
Reply to  läänlane

Mis sellel Karilaiul siis viga on? küll esindab.

kadakale
9 aastat tagasi
Reply to  kadakas

sa pole ikka veel aru saanud? Mees ju polegi muud siin teind kui ennast upitanud, ühtegi reaalset tulemust ette näidata pole, ainult plära. Linna juhtimist volikogu poolt pole olemas.

eesmärk täidetud
9 aastat tagasi
Reply to  kadakale

Partei siia ta saatiski, et ennast tutvustada ja siis edasi liikuda. Nii läkski, tühja sest Haapsalust.

.
9 aastat tagasi
Reply to  läänlane

Ammas sai vabaerakonnaga hääli just sellepärast,et inimesed ei ole valitseva korraga rahul. Kuidas esindama hakatakse seda saame näha jube õige pea,nimelt kui kiiresti pistetakse reformierakonnaga leivad ühte kappi.

to 11.21
9 aastat tagasi
Reply to  .

Arvan, et Ammasel saab seal riigikogus rohkem selgroogu olema, kui mõnelgi sinna suurema häälesaagiga või lohiseva köie otsas jõudnud rahvaesindajal. Haapsalu tasandilt võttes ka konkreetne näide olemas, niikaua kui Ammas oli linnavolikogu liige, oli Suklesel pidevalt kerge värin sees ja ei ülbitsenud. Kohe kui Ammas loobus linnavolikogust,, tuli Suklesele ülbe irve näkku ja seejärel surus ta volikogu oma tahtejärgsetesse raamidesse. Karilaid ainult koera kombel liputas saba ja jooksis järel. Arvan, et Karilaiu lahkumise järel Haapsalu kindlasti ei kaota, pigem võidab. Lähtuvalt mehe natuurist, saab tollest mehest riigikogus olema ainult üks kaikaid kodaratesse lõõpijatest. Aga mis siin arutleda, elame-näeme, aeg annab… Loe rohkem »

...
9 aastat tagasi
Reply to  to 11.21

mine ravile:) viharavile ja loe mõni raamat ka läbi:)

to 10.09
9 aastat tagasi
Reply to  to 11.21

loodetavasti oled sama kiiresti oma sappi tagasi ka neelama kui seda sülgama,kui sinu ennustused päris nii ei lähe.

Jõuluvana
9 aastat tagasi

Savilaid Haapsalust minema…?