VALIMISED: 12.55 Kullamaa. Hingetõmbepaus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Kullamaa vallamajas asuvas valimisjaoskonnas oli mõni minut enne ühte vaikus. Ei ühtegi valijat.

"Just praegu läks siit seitse valijat minema, nüüd on väike vahe sisse tulnud," ütles valimiskasti juures valves olnud Varje Sild.

"Kullamaal on valimistel alati aktiivselt osaletud," kinnitas valimiskomisjoni esimees Kattin Viks. Kell üheksa olnud kaks inimest juba jaoskonna ukse taga valimiste algust ootamas.

Keskpäevaks oli 896 Kullamaal valimisnimekirja kantust oma valiku teinud 374. "42 protsenti," arvutas Viks. "Õhtuks loodame üle 50 protsendi saada."

Eelvalimistel osales 90 kullamaalast, e-hääletas 164 valijat.

Anu Kask elab ja töötab küll Tallinnas, kuid maksud maksab ta Kullamaa vallas, seega ka valimas tuleb siin käia.

Otsusele, kelle poolt hääletada, jõudis Kask alles hommikul.

"See, millise erakonna poolt hääletan, oli mul varem selge," ütles parempoolset maailmavaadet toetav valija. "Kuid täna uurisin, kes sellest erakonnast siin kandideerib."

Parempoolsust väljendab Kase sõnul Reformierakond ning see partei temalt hääle saigi. Kas kandidaat, kelle poolt Anu Kask hääletas, riigikokku pääseb, selles polnud naine kindel. "Aga vähemalt ei lähe minu hääl kaduma. Eelmistel valimistel andsin hääle ühele pisparteile, kes aga kahjuks parlamenti ei pääsenud," põhjendas Anu Kask oma tänast valikut.

Fotod: Urmas Lauri

Valimised kullamaa Valimised kullamaa Valimised kullamaa Valimised kullamaa Valimised kullamaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Käisin
9 aastat tagasi

ka Kullamaal valimas.Väga tore oli.Jaoskond oli väga soliidselt vormistatud,daamid rõõmsad,pidulikud ja asjatundlikud.Olen seni põhiliselt Tallinnas valinud,seal saadakse ka kenasti asjadega hakkama,aga vahel on valimiskomisjoni liikmed nii väsinud nägudega,et nagu piinlik isegi neid tülitada.

VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Olukord Kullamaal. […]